Skattepengar till påsk? Sista chansen idag!

Posted on

PÅMINNELSE! Idag är sista chansen om du vill få skatteåterbäring redan till påsk! Skaffa en digital brevlåda och anmäl ditt kontonummer till Skatteverket.

Som vi skrivit i tidigare blogginlägg här, vill Skatteverket att vi ska bli mer digitala och att fler av oss ska använda sig av den så kallade digitala brevlådan. I år får privatpersoner möjligheten att få tillbaka sina skattepengar redan i april.

Kravet är att man måste skaffa en digital brevlåda. Det kan man göra smidigt och enkelt på Skatteverkets hemsida. Den som har en digital brevlåda kommer att få sin deklaration tidigare, redan i början på mars i form av en PDF-fil. Dessutom får man också möjligheten att deklarera tidigare, vilket resulterar i att skattepengar kommer snabbare in på kontot. Detta fungerar endast för dem som inte planerar göra någon ändring i deklarationen.

Fördelen med deklarationen via Internet är att Skatteverket har möjligheten att snabbare ge besked. Den digitala brevlådan underlättar dessutom för dem som har svårare deklarationer. De kan få deklarationen tidigare och införa ändringar i tid.

De som inte skaffar den digitala brevlådan får sin deklaration på papper, precis som vanligt.

Så måste du göra:

  • Skaffa en digital brevlåda idag på www.skatteverket.se
  • Anmäl konto för skatteåterbäring (om du inte gjort det tidigare)
  • Deklarera i applikationen eller på hemsidan senast 29 mars.

Leave a Reply

Your email address will not be published.