Från bingolotter till online kasino

Vem kommer inte ihåg Bingolotto storhetstid? Lottförsäljarna med en solfjäder av lotter i handen i varje gathörn och shoppingcenter: ” Bingolotter! Köp Bingolotter! Du stödjer vår idrottsförening! ” osv , osv.

Det var dåtidens motsvarighet till fredagsmys – att sitta framför Tv:n med sina bingolotter och kryssa och hoppas, och kryssa och hoppas igen. Fort gick det i alla fall inte. Man hann se både uppträdanden och äta upp sin hämtpizza eller vad det nu var som man hade ordnat fram till Bingomyset. Det var ju inte bara pizza generationen som satt där och kryssade och förtrollades av Loket och Lasse Kronér.

Tittarrekordet låg på 3,2 miljoner tittare. En tredjedel av hela Sveriges befolkning!

Kanske även du? Vann du något eller nöjde dig med vetskapen att dina lottpengar gav stöd till någon ungdomsidrottsförening? Vem var bäst – Loket eller Lasse Kronér?

Numera ser spelandet väldigt annorlunda ut. Med ett par klick på sin dator är spelaren inne i en nästan magisk virtuell värld som är uppbyggd för att locka en att spela mer och mer. När bingolotterna tog slut och Dolly Parton hade sjungit färdigt, sprang man inte ut för att köpa fler lotter. Det fungerade inte så helt enkelt. Nu räcker det med ett klick för att fortsätta spela även efter att det som man hade råd att förlora hade förlorats. Varje liten vinst ger hoppet om storvinsten tillbaka.

Den typiska spelkunden är en man. När det gäller online spel så är det dessutom en yngre man. Gubbarna med stryktipset gillar inte blinkande dataskärmar och virtuella pokerbord så mycket som den yngre generationen.

Så vad gör man när spelmarkanden börjar bli för trång och alla slåss om samma kunder? Jo, man satsar på att hitta en ny kundgrupp – kvinnor. Satsningar på nya kundgruper har bokstavligen exploderat den senaste tiden.  På samma sätt som kvinnorna tog över cigarettrökningen från männen så är kvinnorna på god väg att ta efter männens spelvanor.

Har ni lagt märke till hur spelreklamen har förändrats? Huvudpersonen är en kvinna som ”hittar tid för att vara sig själv” eller ”umgås med sina virtuella väninnor och spela lite bingo”.

Vi ska inte komma här och försöka framstå som moralens väktare eller storebror som vet bättre. Vi har full förståelse att människor testar lyckan och hoppas på den stora vinsten. För vissa är det ett tidsfördriv och dem flesta vet när det är dags att sluta. Så länge du spelar bort dina egna pengar och har råd att förlora är det din egen sak. Vill du bidra till spelbolagens vinst och äta nudlar i en hel månad – det är upp tid dig så länge det inte drabbar andra.

Men LÅNA ALDRIG pengar för att spela och försöka vinna tillbaka det som du har förlorat! Du riskerar att rasa hela din ekonomi för lång tid framåt.

 
Skriven av:
Om författaren: ViaConto erbjuder korttidskrediter till privatpersoner på den svenska marknaden. ViaConto tillhör VIA SMS Gruppen som har verksamhet i Sverige, Spanien, Lettland, Litauen, Polen och Tjeckien. Företaget har som mål att erbjuda finansiella tjänster som är användarvänliga och uppfyller kundernas behov.

Leave a Reply

Your email address will not be published.