Olika typer av lån online

Sveriges billigaste lån?

2014-11-14

När du ska låna pengar så vill du säker hitta ett billigt lån och betala så lite som möjligt för lånet. Söker du på nätet efter billiga lån får du säkert upp många träffar från företag som erbjuder lån. Många av dem kanske hävdar att de har de billigaste priserna, lägst räntor eller liknande. Det gäller dock att se upp och läsa alla villkor noga för att hitta de riktigt billiga lånen. Om ett lån har en låg månadskostnad betyder det inte per automatik att det är ett billigt lån. Snarare tvärtom. Att dela upp ett mindre lån under väldigt lång tid gör att du betalar onödigt mycket i ränta och att lånet i själva verket inte var så billig som du tänkte.

Det finns många faktorer som påverkar om du kan hitta ett riktigt billigt lån. Som regel är det din kreditvärdighet som avgör vilken räntesats du får när du ansöker om större privatlån. De flesta bankerna anger sina räntesatser som ”från” ränta, dvs att räntan är från, exempelvis, 4,5% och uppåt. Givetvis så anger man i all marknadsföring sin allra lägsta räntesats för att locka kunder som söker det billigaste lånet och jämför räntesatserna mellan flera aktörer. När kunden har ansökt om lånet så får han/hon oftast en högre räntesats än den lägsta som angavs i marknadsföringen. Räntesatser baseras på en individuell prövning och visar vad banken tycker om dig som kund – ju högre räntesats, desto mer riskabel anses du att vara som kund. Med andra ord, de som har bra ordning på ekonomin och höga inkomster får de billigaste lånen, medan de som har det lite svårare måste betala lite mer för att kompensera kreditgivarens risk.

Samma fenomen hittar man när man tittar på långivare som beviljar lån till personer med betalningsanmärkningar. Det finns vissa låneinstitut som har specialiserat sig på att ge lån till just människor som har tidigare fått några anmärkningar. Även flera snabblåneföretag och andra kreditmarknadsbolag beviljar lån till personer med betalningsanmärkningar. Som regel är dessa lån avsevärt dyrare. Även ViaConto beviljar lån till personer med betalningsanmärkningar, dock utan att göra någon skillnad på personer med och utan anmärkningar. Kostnaden för lånet är lika för alla. Vi gör helt enkelt en lite bättre kreditprövning för att utvärdera kundens återbetalningsförmåga. Därför tror vi att ViaConto  kan faktiskt erbjuda Sveriges bästa och billigaste lån inom mikrolånebranschen, sett till både villkor och priser.

Vad är ett billigt lån?

2014-11-14 Hur vet du om ett lån är billig eller inte? Ett sätt att jämföra lån för att hitta det billigaste lånet är att titta på den effektiva räntan som beräknas enligt en speciell formel. Den effektiva räntan är ett slags jämförspris som gör det enklare för konsumenten att avgöra om det tilltänkta lånet är ett billigt lån eller inte.

Billiga lån med låg ränta

2015-01-27 Viacontos lån kan vara ett bra alternativ när du behöver låna ett mindre belopp en kortare tid. Är du ny kund hos ViaConto så är det första lånet gratis. 

Öppettider

Vardagar:8:30 - 17:00