Olika typer av lån online

Vad är ett kreditlån?

2014-10-30

Kreditlån är egentligen ett påhittat ord – en sammansättning av två ord ”kredit” och ”lån” som betyder samma sak. Det är, med andra ord, lite kaka på kaka. När man säger kreditlån så menar man oftast ett vanligt privatlån eller kredit. Om vi jämför med mer specifika lån som bostadslån, billån eller studentlån, så används ordet kreditlån vanligtvis när man pratar om mindre konsumtionslån som är avsedd för att större inköp eller när du behöver låna lite extra pengar till oförutsedda utgifter.

Om du ringer till din bank och ber att få veta mer om kreditlån, så kommer banken troligtvis att fråga dig hur mycket du vill låna och vad du behöver låna pengar till. Utifrån det kommer dem att erbjuda dig kreditkort, billån, bostadslån, privatlån eller liknande.  Man kan även få erbjudande om som kontokredit eller konsumtionskredit.  Villkor, belopp, räntor och avgifter för alla dessa lån och krediter är väldigt olika.

ViaConto kallar inte sina lån för kreditlån, men du kan likväl använda ViaContos tjänster när du behöver ett mindre lån. Med  tanke på den snabba ansökningsprocessen kallas den typen av mindre konsumetkrediter som ViaConto erbjuder för snabblån. Snabblån associeras med högre avgifter då du betalar bl a för en snabbare handläggning av ansökan, men även ett vanligt så kallat kreditlån kan ha lika höga eller till och med högre totala avgifter och räntor om du betalar av lånet under en väldigt lång tid. 

Att tänka på vid kreditlån

2014-11-14 När du funderar på att ansöka om kreditlån är det viktigt att ha klart för sig vad man behöver ha pengarna till samt när man kommer att kunna betala tillbaka lånet. En längre återbetalningstid medför att du betalar mer ränta på lånet. Själva månadsbeloppet kanske ser lockande lågt ut och du tänker att det inte är några problem med att betala några hundralappar i månaden, men om du gör detta under 5-10 år så betalar du inte sällan mer i ränta än vad själva lånet som du fick. Om du behöver låna 3000 kr och får ett erbjudande om att dela upp din betalning på 5 år med en månadskostnad om 98 kronor, så efter 5 år har du betalat totalt 5880 kronor till lånebolaget. Det blir en lånekostnad på hela 2880 kronor – nästan lika mycket som själva lånet.

Öppettider

Vardagar:8:30 - 17:00