Olika typer av lån online

Mikrolån med betalningsanmärkningar

2014-11-03

Hade du missat att betala TV-avgift eller vägtullar? Kom räkningen från CSN innan du hade fått jobb efter studierna? Hade du tidigare svårt med ekonomin men har nu fått inkomst och ordnat upp allt? Det är många som har en missad räkning i sin privatekonomiska historia. 

Av den anledningen tittar ViaConto snarare på din aktuella betalningsförmåga än din betalningshistorik när du ansöker om mikrolån.

Vi avslår inte per automatik låneansökan bara för att den sökande har tidigare fått en betalningsanmärkning. För att beviljas mikrolån hos ViaConto måste du ha fått ordning på din ekonomi och ha en återbetalningsförmåga. Du får inte ha mer än fem betalningsanmärkningar som du har fått de senaste sex månaderna och du får inte ha några pågående ärenden eller skulder hos Kronofogden.  

Det finns flera företag som beviljar mikrolån – även kallade snabblån, smslån, mobillån och internetlån – till sökanden med betalningsanmärkningar. Som regel är det dock mycket dyrare att låna hos dessa företag. Detta är antagligen för att kompensera för den högre risken som en låntagare med betalningsanmärkningar kan antas medföra, samt för att det inte finns så många företag som erbjuder lån till personer med betalningsanmärkningar.  

Oftast är det inte lönsamt för banker och stora finansbolag att handlägga ansökan från personer med betalningsanmärkningar då det kräver extra administration. Det finns dock företag som är specialiserade på lån.

Mikrolån på nätet

2014-10-30 Mikrolån på nätet har snabbt blivit ett populärt sätt att låna en mindre summa pengar för att täcka tillfälliga extrautgifter. Man kan även säga att Mikrolån är ett överbryggningslån för en kortare tidsperiod när du väntar in din lön, utbetalning från Försäkringskassan eller liknande. 
 

När passar ett mikrolån på nätet?

2014-11-14 Det finns många olika typer av lån – privatlån, blancolån, kortkrediter, internetlån, bostadslån, butikskrediter, snabblån, mobillån, sms-lån, medlemslån mm. Det kan skilja sig väldigt mycket från lån till lån gällande ränta och avgifter samt vilka krav som ställs på dig som låntagare.

Öppettider

Vardagar:8:30 - 17:00