Olika typer av lån online

Mikrolån på nätet

2014-10-30

Mikrolån på nätet har snabbt blivit ett populärt sätt att låna en mindre summa pengar för att täcka tillfälliga extrautgifter. Man kan även säga att Mikrolån är ett överbryggningslån för en kortare tidsperiod när du väntar in din lön, utbetalning från Försäkringskassan eller liknande. 

Tidigare var man som låntagare tvungen att fylla i pappersblanketter, signera, skicka in till banken eller kortföretaget och vänta på ett brevsvar. Med mikrolån kan du snabbt och smidigt ansöka direkt på nätet, signera din ansökan elektroniskt och få svar direkt på datorskärmen. ViaConto erbjuder dessutom möjligheten att logga in på din kundprofil på nätet och se all information om ditt mikrolån. I din profil på nätet kan du bland annat se om mikrolånet har beviljats, din faktura, återbetalningstid. Du kan även uppdatera dina uppgifter och få ditt årsbesked till deklarationen.

Fördelar och nackdelar med mikrolån

Mikrolån är som regel på belopp mellan 1 000 kr och 10 000 kr och återbetalningstid mellan 30 och 90 dagar. Grundkrav och avgifter för mikrolån på nätet varierar, därför är det viktigt att du jämför och läser villkoren noga.

Att det nuförtiden går mycket snabbt att ansöka och få mikrolån på nätet har även sina nackdelar. Den främsta kritiken gällande mikrolån på nätet handlar om att det mikrolånen är så lättillgängliga att man kanske inte tänker igenom innan man ansöker. Att förlänga utbetalningstider för mikrolån eller förbjuda ansökan på nätet och återgå till pappersansökan är dock inte rätt väg att gå för att förebygga förhastade låneansökan.

Den största andelen kunder som ansöker om mikrolån på nätet uppskattar den snabba och smidiga ansökningsprocessen. För de kunder som ändå ångrat sitt lån i efterhand finns det möjlighet att utnyttja sin lagstiftade ångerrätt enligt konsumetkreditlagen och återbetala lånet.

Vilka mikrolån är bäst? 

Villkoren för mikrolån är olika. Vissa mikrolåneföretag tar ut en uppläggningsavgift som är lika stor oavsett vilket belopp du lånar. Då blir det dyrare att låna mindre summor. Uppläggningsavgift innebär dessutom att du inte kan dra av det i din deklaration som räntekostnad. Enbart räntedelen är avdragsgill. Titta därför alltid om kostnaden för mikrolånet består av enbart ränta eller om det dessutom tillkommer en uppläggningsavgift.

På nätet kan du snabbt jämföra olika mikrolån genom att besöka långivarnas hemsidor. Flera mikrolånegivare, inklusive ViaConto, har dessutom livechattfunktioner där du kan ställa en fråga till handläggarna på företaget och få svar direkt.

När du lånar hos ViaConto, kan du dessutom välja exakt belopp och antal dagar som du behöver lånet och på så sätt minska kostnaden för ditt mikrolån. Många andra nätlåneföretag erbjuder att låna schablonbelopp med fasta återbetalningstider.

ViaConto kunder uppskattar ViaContos flexibla mikrolån.

Mikrolån med betalningsanmärkningar

2014-11-03 Hade du missat att betala TV-avgift eller vägtullar? Kom räkningen från CSN innan du hade fått jobb efter studierna? Hade du tidigare svårt med ekonomin men har nu fått inkomst och ordnat upp allt? Det är många som har en missad räkning i sin privatekonomiska historia. 

När passar ett mikrolån på nätet?

2014-11-14 Det finns många olika typer av lån – privatlån, blancolån, kortkrediter, internetlån, bostadslån, butikskrediter, snabblån, mobillån, sms-lån, medlemslån mm. Det kan skilja sig väldigt mycket från lån till lån gällande ränta och avgifter samt vilka krav som ställs på dig som låntagare.

Öppettider

Vardagar:8:30 - 17:00