Olika typer av lån online

Snabblån utan inkomst

2014-11-14

Saknar du deklarerad inkomst? Oroa dig inte – ViaConto gör alltid en individuella kreditbedömning och kan inhämta information om din nuvarande inkomst och bevilja ett lån även om du saknar deklarerad inkomst.

Vanligtvis är det ett krav att du kan uppvisa deklarerad inkomst för föregående taxeringsår för att kunna få lån eller handla på kredit. Vi på ViaConto vet dock att alla inte passar in en mall. Har du precis börjat arbeta så har du ingen deklarerad inkomst för föregående år. Studerar du med studiemedel så har du kanske inte heller så hög deklarerad inkomst. Om du ansöker om snabblån från ViaConto kan du på ett enkelt sätt visa att du har inkomst och därmed återbetalningsförmåga, och kan beviljas snabblånet. Denna funktion hos ViaConto kallas för Instantor-inloggning och innebär att ViaConto får en sammanställd rapport från ditt bankkonto som visar vilka inkomster du har. Därefter är det enkelt för våra handläggare att behandla din låneansökan och bevilja dig snabblånet. Instantor inloggning fungerar för nuvarande för alla de största bankerna – Swedbank (och Sparbankerna), Nordea, SEB, Handelsbanken, Icabanken, Skandiabanken, Länsförsäkringar och Danske bank. När du loggar in med Instantor använder du din vanliga bankdosa, personlig kod eller mobilt bank-id.

Är du kund hos någon annan bank och vill ansöka om snabblån utan att ha en deklarerad inkomst, så kan du alltid själv komplettera din ansökan genom att e-posta ditt lönebesked, anställningsavtal eller bankkontoutdrag till info@viaconto.se eller skicka MMS med en bild till samma e-postadress (du skriver bara e-postadressen istället för mobilnummer i adressfältet). Du behöver inte ens ringa och förvarna våra handläggare – de kommer att för hitta din ansökan och komplettera den med uppgifterna som du skickade in.

Har du ingen inkomst alls, ska du inte ansöka om snabblån, eller andra lån för den delen. Även om du räknar med att få en inkomst snart, är det inte så smart att ansöka om lån, då din planerade inkomst kanske inte blir av. Snabblån har korta återbetalningstider och ett lån som inte betalas i tid medför oftast påminnelse- och förseningsavgifter.

Tyvärr finns det enstaka oseriösa långivare som beviljar snabblån även om du helt saknar inkomst. Tar du ett sådant snabblån och får svårt att återbetala lånet, kan du lätt drabbas av oskäligt höga straffavgifter och ditt ärende lämnas snabbt till Kronofogden som kan resultera i en betalningsanmärkning. Att ett snabblåneföretag säger att du inte behöver ha någon inkomst för att beviljas ett snabblån är ett tecken på att företaget är oseriöst och tar även ut överpriser för att kompensera för risken att många kunder inte kan återbetala sina lån.

Hur tar du ett snabblån?

2014-11-14 Ett snabblån tar du vanligtvis genom att fylla i en ansökan direkt på låneföretagets hemsida. Syftet med snabblån är just att det ska vara enkelt och snabbt att ansöka och att din ansökan handläggs direkt istället för att först ta omvägar genom posten och eller samlas på hög hos storbanker när du råkat fylla i en pappersblankett fel. När du ansöker om snabblån så är ansökningsformuläret elektronisk och du får meddelande direkt ifall du glömmer fylla i någon uppgift. På så sett undviker du att låneföretaget får en ofullständig ansökan och måste be dig att komplettera din ansökan. Snabbt, smidigt och väldigt felsäkert!

Låna pengar snabbt

2014-11-14 Varför ska man i vår digitala ålder behöva fylla i en massa pappersblanketter och skicka med vanlig post för att vänta på svar i flera dagar eller flera veckor? Debattörer som argumenterar för att det inte ska vara möjligt att låna pengar snabbt menar att människor ofta ansöker om lån utan att tänka efter. Vår erfarenhet visar tvärtemot att de flesta kunder först inhämtar information om de olika snabblånen och jämför flera olika lån innan de ansöker om ett snabblån. Många kunder besöker olika jämförelsesajter innan de skickar in sin låneansökan. Vår analys visar att kunder som besökt vår hemsida ofta återkommer en eller flera dagar senare för att skicka in sin låneansökan.

Gratis Lån

2015-02-06 För inte så länge sedan kunde den som sökte efter snabblån på nätet få många erbjudanden om gratis lån. Som regel var det första lånet gratis upp till ett visst belopp. Vissa företag erbjöd första lånet gratis upp till maxbeloppet, medan andra hade mer begränsade erbjudanden på exempelvis 500 kr eller 1000 kr. Ett tag erbjöd ett av snabblånebolagen gratis lån till alla och alltid.

Snabblån från ViaConto

2015-11-10 ViaConto har snabbt blivit en populär långivare på den svenska markanden och erbjuder snabblån från 1000-10000 kr. Snabblån kallas även för mikrolån, korttidslån, smslån, privatlån, internetlån eller mobillån. 

Öppettider

Vardagar:8:30 - 17:00