Handla med gott samvete och glad plånbok

Posted on

Banker, klädbutiker, hemelektronik varuhus, restauranger och många fler lockar oss dagligen med kampanjer och härliga erbjudanden. Ibland får man intrycket att vad man än köper och vart man än går, finns det massor med erbjudanden som väcker vår uppmärksamhet. Låt oss titta på några riktigt bra tips och applikationer som hjälper dig att både spara pengar och även hitta trevliga rabatter.

Samla poäng – få priser
Idag ger nästan varje större kedja en möjlighet till att bli medlem i deras kundklubb. Oftast är det så att man samlar poäng för varje krona man handlar och sedan får bra rabatter, bonuscheckar och dylikt. Detta är ett smidigt sätt att spara lite pengar. Vet du att du behöver handla något, se till att du kan köpa det på en av butikerna där du är medlem.

Sjätte kaffet på köpet eller elfte lunchen gratis
Många restauranger och kaféer har så kallade stammiskort, eller stämpelkort, där man helt enkelt samlar stämplar. Har man exempelvis samlat fem stämplar får man sjätte kaffe på köpet eller så. Ska du ha din morgonlatte är det lika bra att köpa det på samma ställe. Ibland lönar det sig att vara en stamkund.

Newsletters – nyhetsbrev med möjligheter
Många butiker använder sig av olika marknadsföringsknep för att få fler kunder och sälja mer. Det enklaste sättet att ta reda på olika erbjudanden är butikers nyhetsbrev. Nyhetsbrev med härligt innehåll och många rabatter skickas ut en till flera gånger i månaden och även ibland varje dag. Där kan du läsa om tre för två erbjudanden, 10 % rabatt eller kanske 50 kronor på ditt nästa köp. Det som har blivit alltmer populärt är att erbjuda rabatt på första köpet när man anmäler sig till deras nyhetsbrev. Inte illa, va?

Nedan finner du applikationer som ger dig koll på din ekonomi:

  • Tink – Du kopplar dina kontokort och kreditkort till Tink. Därefter kommer dina insättningar och uttag kategoriseras och presenteras i enkla diagram. På så sätt får du en tydlig översikt över hur och på vad du spenderar dina pengar. Tink flaggar dessutom upp för om du har större utgifter än vanligt i någon kategori.
  • Wrapp – en applikation som kopplas till ditt bankkort och ger dig personliga erbjudanden och belöningar. Applikationen är tillgänglig för kunder hos Nordea, Länsförsäkringar, Danske bank, Collector bank och Sodexo.
  • Rabble – En applikation där du finner mängder av mobila erbjudanden.
  • Mina utgifter – En klassisk kassabok i appform. Här matar du in dina köp som du också kategoriserar. Du kan enkelt se hur du fördelat dina pengar antingen vecko- månads- eller årsvis. Kategorierna visas som stapeldiagram så att du enkelt får en överblick på hur de spenderat dina pengar.
  • Prisjakt – Applikationen som är en pris- och produktjämförelsetjänst. På Prisjakt kan man bland annat jämföra priser på och egenskaper för produkter samt läsa andra användarens omdömen.
  • Matpriskollen – Mat är en av de större utgifterna för de flesta. Men det går att komma ner i kostnaden för mat med hjälp av denna app. Matpriskollen samlar reklamblad med erbjudanden och rabatter från de allra flesta matkedjor. Du kan sedan själv söka på olika kategorier mat och butiker.

One thought on “Handla med gott samvete och glad plånbok”

  1. Kul att ni gillar Rabble 🙂 Vi har också en hemsida fullproppad med erbjudanden: rabble.se. Finns allt ifrån kläder, skönhet och teknik till resor och upplevelser!
    /Teamet på Rabble

Leave a Reply

Your email address will not be published.