Mobilförsäkring – nödvändig eller inte?

Posted on

Hur många av oss har varit erbjudna att skaffa en extra försäkring vid köp av mobiltelefon eller andra elektronikvaror? Sanningen är att produktförsäkringen låter i många fall mycket bättre än vad den egentligen är.

Det är svårt att föreställa sig liv utan mobiltelefoner. För några år sedan användes de enbart till att ringa samtal eller skicka ett meddelande. Idag är funktionerna många. Du kan bland annat ta kort på ögonblick som du inte vill glömma, spela spel, läsa mejl, betala räkningar, surfa på Internet, vara social på sociala medier och även beställa mat till dörren.
Mobiltelefoner är med oss dag in och dag ut. Med tanke på en mängd olika funktioner och möjligheter finns det mer risk att våra mobiltelefoner går sönder, mobilrutor spricker, eller batterier inte håller. De flesta har nog varit med om att få frågan om vi vill teckna en extra försäkring när vi handlar olika elektroniska produkter. Så kallade produktförsäkringarna kostar en hel del pengar, så är de verkligen värda det?

De enda nödvändiga försäkringarna som vi behöver är hem-, bil- och barnförsäkring. Vi försäkrar helt enkelt de viktigaste sakerna i våra liv. Och mobilförsäkring är inte det viktigaste. Hur många gånger har din mobil gått sönder? Är det så att något skulle hända med den får man ändå inte en ny telefon, utan man blir erbjuden en reparation. Något som egentligen kan man bekosta själv. Är det så att telefonen inte går att laga, då får man en likvärdig vara.

Vi stöter på många argument när det kommer till produkt- eller mobilförsäkring som inte håller. Det första argumentet är att denna typ av försäkring ska skydda mot funktions- och fabrikationsfel. Visst låter det bra? Men som kund har man alltid en ettårsgaranti som skyddar mot precis samma sak. Det andra påståendet är att produktförsäkring ska skydda mot så kallade otursskador. Är det så att du är orolig, då är det bästa alternativet att teckna ett allrisktillägg på sin hemförsäkring. Ett sådant tillägg täcker alla oförutsedda händelser och gäller alla dina prylar.

Men det finns även en liten fördel med mobil- eller produktförsäkringar. Dessa har nämligen liten eller noll självisk. Dessutom blir det lägre åldersavdrag.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.