16 spartips för ett billigare bröllop!

Posted on

Ska ni gifta er, men har en liten budget? Då ökar chansen att ni får ett långt äktenskap! Som vi tidigare skrivit, ger stora billiga bröllop långvariga äktenskap. Det kan tyckas vara en omöjlighet att lyckas hålla ett stort bröllop med många gäster till en minimal kostnad, men det är möjligt att genomföra. Bröllopet kan bli ett fantastiskt minne för livet istället för en ångestframkallande påminnelse om skuldbördan den efterlämnade. Vi tipsar om hur ni kan göra.
Det går att, med några enkla knep, spara in mycket pengar på bröllopet, men det gäller att börja planera i tid. Planering är a och o för att komma billigt undan, då har ni nämligen möjlighet att utnyttja olika erbjudanden, rabatter, samt boka de billigaste alternativen, som annars snabbt blir fullbokade.

Gör en budget innan ni börjar. Se alltid till att ha koll på bröllopsbudgeten. Köp aldrig något utan att först kontrollera om budgeten tillåter det. Jämför priser på nätet innan ni bestämmer er för leverantörer och begär in offerter för att finna billigare alternativ. Gör en uppskattning av totalkostnaderna och lägg till en marginal, annars är det lätt att underskatta de faktiska utgifterna för bröllopet, samt riskera att hamna i en situation där man tappar kontrollen. Undvik därför att köpa dyra tjänster och arrangemang innan ni vet vad allt kommer kosta för det finns många sätt att ordna ett fint bröllop med liten budget.

 

Nedan finns ett antal förslag på besparingar som du kan använda för att göra ditt bröllop billigare att genomföra:

Vigseln:
1. Bjud så många som möjligt till själva vigselakten, men endast de närmaste släktingarna/vännerna till bröllopsmiddagen.
2. Håll bröllopet på landsbygden, även om ni bor i en storstad. Det mesta blir billigare utanför storstäderna.

Bröllopsfesten:
3. Erbjud bar till självkostnadspris istället för fri bar.
4. Spela in festmusiken själva och gör er egen spellista med hjälp av t.ex. Spotify.
5. Bröllopsfotografering – be en amatörfotograf att ta bilder eller anlita t.ex. en student inom fotografi som tar mindre betalt. Planera vad ni vill ha och vad som är viktigt för er.
6. Enkel servering eller buffé- försök hitta personer bland bekanta eller i släkten som kan passa upp vid borden. Ungdomar kan tänkas vara mer intresserade om de erbjuds ersättning. Ditt bröllop blir inte mer minnesvärt för att ni hyr in professionell serveringspersonal.
7. Gör en rolig tipspromenad som handlar om brudparet.
8. Musiklekar är populära både bland unga och gamla, så varför inte förbereda en musiktävling?
9. Istället för att köpa bröllopspresent kan gästerna bidra till bröllopet/bröllopsresan. Låt gästerna anonymt sätta in pengar på ett särskilt bröllopskonto och sedan läses den sammanlagda summan upp av toastmastern på festen.

Bröllopskläder:
10. Köp en begagnad bröllopsklänning. Utbudet är ofta stort. Dem flesta är i mycket bra skick och har endast använts en gång.
11. Bröllopsringar – Smält ner gamla guldsmycken och gör ringar av dem.
12. Hyr kläder som alternativ till att köpa.
13. Ta hjälp av en vän för att göra brudens håruppsättning.

Festlokal:
14. Festlokal – vig er och fira bröllopet hemma i den egna trädgården eller välj en billig lokal.
15. Gör egna dekorationer, det är garanterat uppskattat av gästerna! Varför inte hänga upp ljuslyktor i hela trädgården?
16. Duka borden med mängder av värmeljus eller plocka egna blommor istället för att köpa dyra blomsterarrangemang.

 

När ni påbörjar er bröllopsplanering, starta med visionen om hur ni vill att ert bröllop ska vara. Håll er sedan till denna. Det är lätt att ändra sig under resans gång och förbereda ett helt annat bröllop än man tänkte sig från början. Det brukar varken bli enklare eller billigare. Sprid ut kostnaderna så mycket som möjligt och bestäm er för vad som får kosta mer och vad ni vill spara in på. Tvivlar ni på om det är värt mödan? Då är det bara att tänka på vad skönt det blir att kunna susa iväg på smekmånad utan tom plånbok! Glöm inte att ha roligt då ni planerar ert bröllop!

 

 

One thought on “16 spartips för ett billigare bröllop!”

Leave a Reply

Your email address will not be published.