Bra att göra i hemmet innan du åker på semester!

Posted on

Brevlåda full med post, vattning av blommor, hemlarm… Mycket att tänka på innan semestern? Här hittar du en bra ”att göra lista” inför resan. Ju längre man ska vara borta desto mer bör man planera för de praktiska göromålen.

Vattning av blommor: Om du är borta mer än ett par dagar behöver någon komma och vattna blommorna. Flytta blommorna från fönstret till en svalare plats, som tex ett badrum. Dock måste rummet ha tillgång till dagsljus.

 

Mat och sopor: Kontrollera att du har tömt kylskåpet/skafferiet på sådant med kort hållbarhet. Glöm inte att slänga soppåsen, annars kan du mötas av en stinkande lägenhet när du kliver innanför dörren efter en skön semester.

 

Ta in posten: Be någon granne eller vän att ta in posten. Då skyltar du inte med att ditt boende står tomt.

 

Stäng av maskiner: För att spara ström är det en god idé att stänga av alla maskiner ordentligt.

 

Stäng av vatten: För att minska risk för vattenolycka under semestern kan man överväga att stänga av tillflödet till diskmaskin och tvättmaskin. Se också till att du inte har tryck i trädgårdsslangen.

 

Hemlarmet: Om du reser en längre tid kan det vara en bra idé att ändra de telefonnummer som ditt larmbolag ringer om ditt larm går, tex till någon släkting eller granne.

 

Timers: Ett enkelt sätt att försöka få huset mer bebott under resan är att ställa in timers för lampor och eventuellt en radio. Ställ in timern på varierande start- och stopptider och placera ut i olika rum.

 

Prenumerationer: Om du skall resa en längre tid kan det vara bra att temporärt stänga av prenumerationer alternativt att ställa om adress till någon vän/familjemedlem istället.

 

Betalning av räkningar: Klicka här för att läsa våra tips så du inte missar en räkning under semestern!

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.