Låna pengar – få en katt på köpet!

Posted on

“Behöver du pengar och längtar efter ett husdjur? Nu kan du ta ett lån och få en katt på köpet! Du kan välja mellan 10 olika kattraser, men skynda dig för att ta del av erbjudandet! Det gäller endast 30 nya låntagare och under en begränsad tid.”

Låter det lockande? Tveka inte utan gå in på http://kotoservice.ru/ för att välja din katt. Kanske är det Fjodor, Aprikosen eller nakenkatten Kuzja som faller dig i smaken? Det enda krav som ställs på dig är att du blir bolånekund hos ryska Sberbank. Det är nämligen Sberbank som i sin senaste marknadsföringskampanj erbjuder sina kunder att få en katt levererad hem till dörren.

Den som hoppas få behålla katten lär dock bli besviken – den är endast till låns under 2 timmar och det med många villkor, enligt hemsidans åtta sidor långa avtal. Katterna har redan ägare, flera av dem anställda på banken.

Kampanjen anspelar på den ryska vidskepligheten att det bringar lycka när en katt går igenom hemmet innan man flyttar in. Enligt CNN kan kattkampanjen vara ett försök att bättra på bankens image efter det att EU-sanktioner nyligen införts mot Ryssland på grund av krisen i Ukraina.

Marknadsföringen har uppmärksammats i sociala medier och har väckt en del sarkasm, bland annat på Twitter där det föreslagits att sänka bankens räntor istället så att folk kan köpa egna katter. Blomberg Businessweek föreslår att kunderna istället lånar grannens katt.

Vad tycker du om Sberbanks  kampanj? Smart marknadsföring eller helt galet?

http://www.businessweek.com/articles/2014-08-28/russias-biggest-bank-is-lending-cats

http://money.cnn.com/2014/09/01/news/companies/sberbank-mortgage-cats-russia/

http://kotoservice.ru/

6 thoughts on “Låna pengar – få en katt på köpet!”

  1. Idioti! Skicka med en katt på köpet?! Katter är ett djur och inte någon leksak. En katt ska inte åka fram och tillbaka till en massa olika hem. Är kattägarna anställda? Herregud! Måtte ingen människa låna av er

  2. Det är så hemskt! Vilka hemska människor som utsätter katterna för det här!! Det här är ett av det mest oansvariga handlingar jag någonsin hört talas om! Hoppas INGEN lånar av er och har ni vett i kroppen, ska ni ta bort kampanjen! Bara för att ni har ett avtal, betyder det inte att det är mindre oansvarigt! Så här gör man INTE!

  3. Kära läsare! Tack för era upprörda kommentarer! Vi märker att många av er inte har läst hela artikeln. Vi förstår att ni älskar katter, men läs gärna HELA artikeln 🙂

  4. Men va faaaaan! Katter är djur med känslor, inga saker! Särp er för sjutton !!!!

  5. Detta verkar helt galet . Hur kan man komma på något så horribelt att utsätta en katt för . Skickas fram o tillbaka till främmande människor .Skrämmas borden den som kom på detta göra . skicka den personen istället till låns ,

Leave a Reply

Your email address will not be published.