Nytt år … nya nyårslöften!

Posted on

När året lider mot sitt slut, är det dags att avge nyårslöfte. Många planerar att resa mer, träna regelbundet, äta nyttigare. Och du?

Snart är år 2017 slut. Man brukar säga nytt åt, nya möjligheter. Men det är nytt år, nya utmaningar, nya problem, nya svårigheter, nya äventyr, nya chanser. 365 dagar fulla av möjligheter. Vad har du för nyårslöfte?

Snart är det dags att vända blad och ringa in det nya året. För många innebär det en nystart och en chans att förändra sig själv och sitt liv. Även om vi är medvetna om att det är svårt att hålla ett nyårslöfte, är det fortfarande många som bestämmer sig att avge något.

Bland de allra vanligaste löftena fanns:

  • att resa mer (31 procent)
  • att stressa mindre (24 procent)
  • att träna mer (23 procent)
  • spara mer pengar (17 procent)
  • gå ner i vikt (17 procent).

Men vad kan man göra för att motiveras mer och faktiskt hålla sitt nyårlöfte?
Av de som hade nyårslöfte förra året höll 38 procent vad de hade lovat. 49 procent höll delvis och 13 procent höll inte sitt löfte alls. Det är viktigast att sätta ett mål som är realistiskt. Ett sådant som du vet att du har chansen att lyckas med. Dessutom är det bra om målet är tidsbestämt. Det vill säga att du sätter upp en deadline. Oftast är våra nyårslöften väldigt stora som exempelvis: att må bättre. Fundera lite mer på det som du egentligen vill uppnå och bryt ner dina mål i mindre bitar. Då kommer det bli bättre och lättare att hålla dem. Ett annat tips är att ta bort allt som påminner dig om den gamla vanan, ska du exempelvis börja äta nyttigare, är det bra att bli av med godis och onyttigheter. En annan viktig sak som kan öka dina chanser är att berätta för dina närmaste. Stöttning och uppmuntran är väldigt viktigt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.