Renovera och inreda din nyinköpta bostad med liten budget? JA, tack!

Posted on

Trots att byggtakten i Sverige närmar sig rekordnivåer, fortsätter bostadsbristen att påverka bostadsmarknaden. Bostadspriser ökar hela tiden och mäklarna har otroligt mycket att göra. Över 100 000 bostadsrätter och 50 000 villor såldes i Sverige förra året, till ett värde av 398 miljarder kronor. Inte illa, eller hur? Men att köpa en bostad är en del av det stora projektet. Renovering och inredning är de andra minst lika viktiga bitarna. Nedan finner du tips på hur du kan billigt renovera och inreda din drömlägenhet.

Är du ägare till en av dessa 150 000 bostäder som såldes förra året? Grattis i så fall! Innan du kan flytta in och njuta av det nya hemmet finns några viktiga saker som ska bockas av. Nämligen att renovera bostaden och inreda den så att den känns som din! Bostadspriserna ökar hela tiden och ibland kan det bli svårt att få pengarna att räcka till renovering och inredning. Nedan finner du 12 spartips på att du kan renovera och inreda din bostad med liten budget.

Renovering!

 • Klarar du inte av att renovera själv? Ta hjälp! Men inte för mycket. Det är otroligt många saker som du kan göra själv. Googla, kolla på turtorials på youtube, var självlärd!
 • Vågar du trots allt inte renovera själv? Var då tydlig med offerten. Berätta vad du vill få gjort, hur mycket tid det ska ta. Be om en skriftlig offert från olika hantverkare och jämför.
 • Har du trägolv i din nya bostad? Köp inte dyra produkter för ditt trägolv på fackhandeln. Det blir oftast dyrare än du tror. Köp istället en billig golvsåpa och tvätta golvet med det istället.
 • Har du gammalt kakel som du inte tycker om? Måla om det! Samma sak med gamla köksluckor, vinylgolv osv. Det är lika fint som nytt, håller länge och mycket billigare.
 • Leta själv efter bra priser. Det händer ofta att när man anlitar en firma för installation av något vill de installera produkter från en viss tillverkare som de har ett samarbete med. Leta istället själv för det och välj det billigaste.
 • Kom ihåg att det billigare inte alltid är det bästa alternativet. Det är kvalité och hållbarhet som räknas också. Tänk på det när du handlar till din bostad. Det ska räcka många år framöver utan att behövas byta ut varje år.

Inredning!

 • Inredning behöver inte vara så dyrt. Vill du köpa något speciellt, kolla om det finns på jämförelsesajter och jämför priser.
 • Många varor är billigare att köpa på internet. Frakten behöver inte heller att bli så dyr. Köper du små och lätta saker är det billigt med leverans.
 • Ett av de viktigaste tipsen – gör basen ganska neutral. Du kan alltid förändra ditt hem med billiga, färgglada medel (kuddar, gardiner, prydnadssaker osv.) Det är alltid lättare att byta ut prydnadssaker än stora möbler som soffor, tapeter.
 • Var inte rädd för målarfärg. Du kan måla om det mesta, gammalt svart soffbord, vit garderob eller kanske en guldig lampa.
 • Mixa möbler! Blanda IKEA med loppis. Finare möbler med loppisfynd.
 • Gör själv! Numera är det otroligt populärt med så kallade DIY, alltså Do It Yourself. Häfta fast nytt tyg på sittstolen, sy en kudde, gör ett soffbord av träpallar. Möjligheterna är många!

Leave a Reply

Your email address will not be published.