Så kan du fira alla hjärtans dag med liten bugdet

Posted on

Den 14 februari varje år firas alla hjärtans dag, eller Valentine’s day som dagen heter på engelska. Den största anledningen till att denna dag firas runt om i världen är inget mindre än kärlek.

Det sägs att namnet Valentine’s day kommer från en man vid namn Valentin. Det finns många olika historier om honom, men den vanligaste handlar om en viss Valentin som levde för över sjuttonhundra år sedan. Han hamnade i fängelse eftersom han mot kejsare Claudius vilja, vigt unga par. Han avled i Rom den 14 februari år 269.

Alla hjärtans dag kom till Sverige i början på 1960-talet. Denna högtid lanserades helt enkelt av kommersiella skäl. Firandet gick ut på att köpa hjärtformat gelégodis till varandra, något som är populärt än idag. Alla hjärtans dag blev mer och mer populärt för varje år. Från och med 1990-talet finns denna dag även i almanackan.

Alla hjärtans dag är idag en kommersiell högtid, precis som julafton, och fler företag hakar på trenden varje år. Godisförsäjlningen stiger med 37 procent och över 4 miljoner rosor säljs denna dag, vilket resulterar i att blomförsäljning ökar med 59 procent.
Alla hjärtans dag är dagen då kärlek, vänskap och olika släktband som ska frias och uppvaktas. Alla hjärtans dag presenter blir alltmer populära.  Även om budgeten är liten kan du uppvakta din hjärtevän . För det är inte priset som räknas utan tanken!

Nedan finner du tips på present som kommer förgylla din och din hjärteväns dag.

  • Bjud din partner på frukost på sängen.Förbered det som din partner tycker mest om! Pannkakor, croissant? Du vet bäst!
  • Laga en god middag! Lyxa till det med någon smarrig köttbit! Eller varför inte trerätters? Hemlagat är gott!
  • Gå på en långpromenad, prata mycket, håll om varandra, njut av varandras sällskap.
  • Se en biofilm hemma. Köp godis, chips eller frukter.
  • Gå på bio ensam eller med sällskap, det spelar ingen roll!
  • Baka en kärleksmums tillsammans.
  • Gör ett hemmaspa. Fyll upp badkaret med skum och väldoftande olja. Köp ansiktsmask, jordgubbar, kanske lite bubbel?
  • Gör ett presentkort, där du bjuder på en middag, massage eller bio, eller vad som helst.

Leave a Reply

Your email address will not be published.