Få tillbaka skattepengar redan till påsk!

Posted on

Visste du att i år kan du få din skatteåterbäring redan till påsk? Kravet är att man skaffar en så kallad digital brevlåda.

Skatteverket hoppas på att fler av oss ska bli digitala och ska använda sig av den så kallade digitala brevlådan för att ta emot sin myndighetspost där. Om du skaffar din digitala brevlåda innan den 1:a mars kan du få din skatteåterbäring redan till påsk. Närmare bestämt mellan 5:e och 7:e april 2017.

Vad är den digitala brevlådan? Det är precis som det låter, en brevlåda som kan öppnas på datorn, surfplattan eller i mobilen. Genom användning av den digitala brevlådan slipper du få papper hemskickade och sparar på miljön. Dessutom kan den digitala brevlådan snabba på dina ärenden hos myndigheter såsom Skatteverket. Du kan registrera dig via bland annat Skatteverkets hemsida. Den digitala brevlådan är säkrare än e-mail, då du loggar in med ditt personnummer och din e-legitimation.

Väljer du att skaffa en digital brevlåda så har du möjligheten att få din skattåterbäring redan till påsk. Detta fungerar endast för dem som inte planerar att göra några avdrag eller ändringar i skattesedeln. Dessutom måste du komma ihåg att ansluta ditt kontonummer till Skatteverket.

Bra och smidigt, va?

Så gör du:

  • Skaffa en digital brevlåda senast 1 mars. Det är helt gratis och du kan göra det på Skatteverkets hemsida.
  • Kontrollera om du har anmält ditt kontonummer för skatteåterbäring via Skatteverket. Det kan du göra när du loggar in på ditt konto på Skatteverkets hemsida.
  • I början på mars kommer du att få en deklaration skickad till din digitala brevlåda. Det kommer att vara en PDF-fil som ser ut som den vanliga deklarationen som skickas via post.
  • Den 21 mars öppnar Skatteverket sin e-deklarationstjänst.
  • Deklarera i applikationen eller via e-tjänsten senast den 29 mars 2017.
  • Är det så att du gör ändringar såsom reseavdrag, osv. kommer du inte få pengar till påsk.
  • Mellan 5 och 7 april ska Skatteverket betala ut den första skatteåterbäringen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.