Så lyckas du med din försäljning på nätet!

Posted on

Rensa hemma, tjäna en slant och bidra till miljön! Vi ger dig tips på hur du lyckas med din försäljning på nätet!

Ett av de bästa spartipsen är att sälja saker man inte använder eller inte har någon nytta av. Det är inget ovanligt att vi har en vind, källare eller ett förråd fullt av saker som vi inte använder. Saker som vi inte ens kommer ihåg att vi har och saker som bara ligger där och samlar damm. Enligt auktionssajten, Tradera, har vi hemma i snitt sex flyttkartonger  med prylar och kläder som vi inte använder. Svenskar uppskattar att de har onödiga saker hemma till värdet av mellan 19 000 och 31 000 kr.

Här påminner vi om undersökning gjord av Myrorna, landets största second hand-aktör. Enligt deras undersökning äger hela 83 procent prylar som de inte använder. Främsta anledningen till det är att man helt enkelt har glömt bort dem eller tröttnat på dem. Och cirka en fjärdedel har inte tillräckligt med tid till att använda sina prylar.

Nu är våren här och för många betyder det att rensa och få ordning hemma. Vill man inte stå på loppis så finns det en mängd olika sajter på internet där man kan lägga upp annonser och sälja saker som inte kommer till användning. Populärast är Blocket och Tradera, men även Shopck och köp-och-sälj-grupper på Facebook.  Att köpa second hand inte bara ekonomiskt utan även miljövänligt. Dessutom har man möjlighet till att hitta något unikt och fynda något som är annorlunda och personligt. Svenskarna blir mer och mer positiva till second hand. Så varför inte passa på att rensa ut hemma, tjäna lite pengar och bidra till miljön?

Nedan finner du tips på hur du lyckas med försäljningen på internet!

  • Ta fina och tilltalande bilder! Det är faktiskt så att bilder är det första man tittar på! Men fina bilder, betyder inte redigerade! Var försiktig – bilden ska visa hur produkten är, även om det finns några skavanker eller skador så ska de synas tydligt.
  • Tänk på texten! Den ska vara kort, koncist men beskrivande och lockande!
  • Var ärlig i annonsen! Berätta sanningen om produkten. Finns det några defekter? Är produkten skadad? Skriv det!
  • Sätt ett bra pris!
  • Skriv ut mått! Det händer ibland att storlekar varierar beroende på märke.
  • Planera när du ska lägga upp din annons, vilken dag och vilken tidpunkt. Söndagar är bästa dagen att lägga upp nya annonser. Många är lediga och har tid att kolla igenom säljsajter. Vill du lägga upp din annons på en annan dag, då rekommenderas det att göra på kvällen.
  • Tänk också på tajmingen. När ska du sälja en viss produkt? Är det säsong nu? Du kanske kan vänta med att sälja dina skidor några månader?
  • Skicka ditt paket snabbt. Du blir av med produkten och köparen är glad att han eller hon fick paketet fort. Win-win!
  • Alla ska vinna! Var ödmjuk och tillmötesgående.

One thought on “Så lyckas du med din försäljning på nätet!”

Leave a Reply

Your email address will not be published.