Vårstäda din garderob – 8 bästa tips som hjälper dig!

Posted on

Knökfull garderob? Dags att rensa! Vi bjuder på bästa tips och tankar på vägen!

En undersökning gjord av Myrorna, Sveriges största second hand-aktör, visar att nio av tio svenskar har kläder i garderoben som de inte använder. Anledningen till det är att kläderna är i fel storlek, att man har tröttnat på dem eller helt enkelt glömt att man äger dem. Endast tre av tio har använt nästan alla sina kläder. Hur ser det ut för dig?

Att ha en fräsch och städad garderob kan vara en av de mest tillfredställande känslorna i världen. Men vägen dit är inte alltid dans på rosor. Det kan jämföras med träning och känslan efteråt! Varför har vi så svårt för att rensa? Den vanligaste anledningen är att många tänker ”jag kommer använda det här sen”, men det händer ju aldrig!? Sedan är många nostalgiska och vill inte slänga plagg med goda minnen. Sedan finns det många felköp, för vem har aldrig spontanköpt något som egentligen inte passar en?

Tro det eller ej, men man kan faktiskt rensa ut i garderoben på ett bra och effektivt sätt. Så nu när våren har precis kommit till Sverige och dagarna blir längre och ljusare tar vi tag i det jobbiga och förbereder vår garderob inför sommaren. Här kommer 8 tips som hjälper dig vårstäda din garderob!

  • Lägg ut alla dina kläder på sängen. Det är lättast att börja med att ha en bra överblick. Så här mycket kläder du har. Hur mycket använder du egentligen?
  • Kategorisera kläder och gå igenom en klädkategori i taget. Är kläderna hela? Brukar du ha det på dig? Är plagget för litet eller alldeles för stort?
  • Var ärlig mot dig själv. Har du använt detta plagg det senaste året? Kommer du använda detta plagg i framtiden?
  • Är du osäker på något plagg? Prova det! Sitter det bra?
  • Gör tre högar: återvinn, sälj, skänk. Kolla upp klädbutiker i närheten av dig, de flesta tar emot gamla kläder som ska återvinnas! Sälj på Facebook eller tradera? Och till sist lämna plagg hos Stadsmissonen eller annan välgörenhetsorganisation.
  • Har du plagg som är slitna och skulle behöva lite kärlek? Gör en hög med kläder till skräddaren. Annars kan du kanske göra det själv?
  • Tänk inte för mycket! Lägg alla kläder i påsen och titta inte i den igen! Om några dagar kommer du ha glömt att du ens hade dessa plagg i din ägo.
  • Ett nytt plagg in – ett gammalt, oanvänt plagg ut. Försök att hålla dig till detta!

Leave a Reply

Your email address will not be published.