Så sparar du 14 560 kr på ett år!

Posted on

Spara pengar behöver inte vara knepigt. Med våra enkla knep hjälper vi dig att spara 14 560 kr på ett år!

Vad drömmer du om? En resa med familjen? En designers väska? En buffert i fall något skulle hända eller kanske vill du spara till en ny soffa? Anledningar till att börja spara pengar är många. Men ibland kan det vara svårt att komma igång.

Alla bäckar små, gör en stor å! Även om du tror att det ”oskyldiga” kaffet på vägen hem från jobbet, inte gör så mycket, blir det faktiskt mycket pengar på lång sikt. Att spara pengar är en process. Du väljer om det ska vara kort- eller långsiktigt. Har man bestämt sig för något speciellt, måste man tyvärr säga nej till vissa saker.

Vill du börja spara pengar, är det bra om du gör ditt sparande till en vana. Den nya vanan kan göra dig gladare, men att bryta gamla mönster (som exempelvis sluta köpa kaffet på vägen hem från jobbet) är inte alltid det lättaste. Men inte heller omöjligt! Om sparandet ska bli din nya vana, ska det vara regelbundet. Läs våra tips nedan!

  • Ställ dig den viktiga frågan: Varför vill du spara pengar? Vad är ditt mål?
  • Har du inget mål, är det viktigt att du skapar ett. Har du ett långsiktigt mål är det bra med flera delmål. Detta för att målet ligger långt fram i tiden och därför känns det inte lika motiverande med ett litet mål som ska nås inom exempelvis några månader.
  • Hitta ett sätt som känns rätt för dig. Du kan spara i aktier, fonder eller kanske på ett vanligt sparkonto. Dessutom finns det många bra sparapplikationer, bland annat Dreams.
  • Ha en förståelse och tålamod. Man måste börja någonstans. I början kommer du se småsummor på ditt sparkonto, men de kommer växa med tiden!
  • Fira dina delmål! Varje uppnått delmål betyder att du är närmare ditt stora mål.

Vi har en liten, rolig spar-utmaning som gör att du sparar 14 560 kr på ett år!
Varje dag och varje vecka ska du föra över en liten summa till ditt sparkonto.
Följer du schemat nedan, kommer du att ha 14 560 kr efter ett år (52 veckor). Inte illa, va?

Måndagar – 10 kr
Tisdagar – 20 kr
Onsdagar – 30 kr
Torsdagar – 40 kr
Fredagar – 50 kr
Lördagar – 60 kr
Söndagar – 70 kr

Vågar du anta utmaningen?

One thought on “Så sparar du 14 560 kr på ett år!”

  1. Mycket bra tips! Mitt bästa tips för att få ordning på sin ekonomi är att skriva upp utgifterna. ALLA. Och sedan alla inkomster. Sedan kan man sammanställa dessa efter en månad och se vart man kan bättra sig inför nästa månad. Gör man så varje månad så kommer man till slut få en avsevärt mycket bättre ekonomi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.