#Skräckfördinplånbok?

Posted on

Skräcken knackar snart på vår dörr och det är upp till oss hur vi vill välkomna den! Kommer plånboken hamna i graven eller kanske huset viras in i toalettpapper, det gäller att vara redo! Vi har tipsen..

När det väl är maskerad vill man kanske satsa på en kostym, men det är dyrt! Om du köper färdiga bakverk eller dyra sminkningar, kan Halloweenfesten lätt bli dyr. Flera av våra traditionella helger, såsom jul och påsk, är av tradition pysselhelger. Halloween är inget undantag! Vi tipsar hur du kan göra för att komma undan billigare.

 

Riskera inte att vara den enda som kommer till halloweenfesten utan att vara utklädd

Om ditt barn vill knacka dörr behöver du även planera en förklädnad. Likaså till den kommande Halloweenfesten. Men kontrollera först att kroppsfärgen inte är alltför vattenfast. Annars kan det bli en obehaglig överraskning. Är du kreativ kan du dock hitta en förklädnad utan att det behöver kosta dig något. Är du händig kan du skapa något eget, annars kanske du kan låna något av dina vänner? Glöm inte att titta i garderoben hos dina släktingar! Och vem vet vad som finns på vinden?

Spöke – Ta ett gammalt vitt lakan och klipp ut hål för ögonen. Om du har färg hemma kan måla rött som blod och svart för att skapa effekter t.ex. runt ögonen.

Mumie – Köp hem elastiska gasbindor. De säljs på apoteket för mindre än 10 kr/m. Svep sedan in hela kroppen. Vill du inte täcka ansiktet kan du måla det vitt istället och glöm inte att öva på din mumiegång!

Facebookprofil/Instagram– Nu är du helt rätt ute. Är det något som är inne är det väl sociala medier. Skriv ut en bild eller köp ett stort plakat och måla för hand en Facebookprofil med ett hål för ditt huvud, för du måste ju ha en profilbild! Eller ett Instagramkonto där du själv bestämmer hashtags. Då har du dagens bild redan klar!

 

Så gör du en billigare halloweenfest

Har du bjudit över dina vänner på en läskigt bra halloweenfest, eller ska dit barn ha kalas? Ingen panik, vi har tipsen så du kommer undan billigare.

*Låt gästerna ta med varsin rätt, då kommer du undan billigare och vem gillar inte buffé?

* Handla efter vad butikerna har på extra pris, recept och inspiration kryllar på internet. Glöm inte att hälla ner godismaskar eller godisögon i bålen, ger en lite extra äcklig touch. Det är ju ändå halloween.

* För att förstärka feststämningen ytterligare, är naturligtvis dekoration och festtillbehör viktiga. Det är vanligt att man dekorerar med pumpor, spindelnät, girlanger och kusliga små kryp på bord, golv och väggar. Gör något med det du redan har hemma. Toalettpapper? Gör en egen mumie med hjälp av ballonger och ställ den i hallen, ett mer välkomnande finns inte!

 

Hoppas ni får en riktigt kusligt bra halloween!

PS!

Glöm inte att ha godis hemma för de skrämmande varelserna som kommer och knackar på dörren. Man vet aldrig vad som händer annars…

 

 

 

3 thoughts on “#Skräckfördinplånbok?”

  1. This is fake! this guy spams twitter for a long time now claiming he has a 4.11 CFW! He just wants some attention, oh look and he did it! But the best part is: “Modified firmware created by MrJailbreakFGT The Number One Hacker On The PS3 Scene!” LMFAO

Leave a Reply

Your email address will not be published.