Sugen på solsemester? Vi har tips på hur du kan spara pengar till resan!

Posted on

Är du trött på höstrusket och snön och drömmer dig bort till en utlandssemester? Du är inte ensam! I det gråkalla vädret längtar många efter sol och strand. Faktumet är att sedan några år tillbaka går resorna över jul och nyår åt som smör i solsken. Efterfrågan är stor, men priserna likaså. 

Att resa är definitivt ingen liten kostnad för en familj. Förutom själva resan, måste man ha med fickpengar, matpengar och det händer ibland att andra utgifter dyker upp. Därför är det oftast bra att planera ett sparande och förbereda hushållet och dess ekonomi på semester. Nedan finner du några tips som kan förbättra din ekonomi och öka chansen till strand och sol.

  • Spara varje månad! – Kommer resan till Thailand kosta 20 000 kronor? Lägg undan 1 700 kronor varje månad. Tror du att det finns risk att du glömmer bort det? Spara automatiskt! Ställ in att varje månad ska det dras en viss summa från ditt konto.
  • Skicka din ekonomi på semester! – Betala det viktigaste: hyra, räkningar, mat osv. Sedan stäng igen plånboken. Det bästa och enklaste sättet att spara pengar är att inte bli av med dem. Varför köpa saker som man ändå inte behöver? Du kommer unna dig massor på semestern.
  • Boka resan själv! – Det är billigare att boka resan på egen hand än att köpa en charterresa. Varför? Jo, därför att resebolagen lägger på en vinstmarginal på totalpriset.
  • Jämför priser! – Det finns många verktyg på Internet, där du enkelt kan jämföra priser på flygbiljetter och hotell. Visst kan det ta liten stund men är det inte värt att spara några hundralappar eller ibland även tusenlappar? Tips på bra sajter är: Flygresor, Momondo, Destination, eller Trivago.
  • Mellanlanda! – Är pengar viktigare än tid? Kan du tänka dig ett flyg med mellanlandning? Kör på! I många fall blir flyg med mellanlandning ett billigare alternativ.
  • Fundera noga över hotell! – Det har blivit alltmer populärt med att hyra ett privatrum istället för hotell. Eller varför inte bo närmare flygplatsen?
  • Använd rabatter! – Använd så många erbjudanden som du bara kan. Ibland lönar det sig att prenumerera på nyhetsbrev.
  • Ät som en lokalbo! – Att upptäcka nya rätter har alltid varit en viktig del av resan. Äter du som en lokalbo, sparar du pengar. Leta efter matställena där lokalbefolkningen själva äter, ett hett tips är att besöka matmarknader. Undvik turistfällor, det blir billigt och inte alltid gott.
  • Köp resan tidigare eller satsa på sista minuten! – Resepriser beror ofta på när man ska köpa dem. Långresor och charterresor är billigare ju tidigare de bokas. Men de kan även reas ut, några dagar innan avresan. Vågar du vänta? Köp sista minuten!

Trevlig resa!

Leave a Reply

Your email address will not be published.