Dags att ekonomisk storstädning!

Posted on

Har du kollat igenom din budget senaste månaderna? Om inte – då är det dags nu! Vi hjälper dig med det!

 
Våren är snart här och med denna årstid kommer vårstädningen! Vi vill göra plats för nytt och fräscht! Vi städar våra hem, rensar ut gamla kläder från garderoben, börjar med veckolånga detoxkurer men i många fall glömmer vi kanske det viktigaste – den ekonomiska delen.

Nu när sommaren och semestern närmar sig med stormsteg är det rätt tillfälle att se över sin ekonomi och vårstäda den. Med handen på hjärtat – hur många personer har 100 % koll på sina inkomster och utgifter? Det är ett måste att ta en närmare titt på sina inkomster, utgifter, sparande och framtidsplaner. Kanske en semesterresa på gång och man behöver fylla på semesterkassa? Eller en renovering som måste göras hemma? Anledningar till att se över sin ekonomi är många. Och vi hjälper dig med det!

  • Först och främst måste du göra en budget för att få inblick i din ekonomi. Skriv ner dina inkomster och utgifter. Försök att kategorisera dem. Var går mest pengar åt? Är det boendekostnader som är största, kanske mat eller shopping?
  • Hur ser ditt sparande ut? Finns det utrymme till att spara pengar varje månad?
  • Varför sparar du? Är det för att ha en buffert ifall något oförutsett skulle hända? Kanske är det en renovering på gång? Eller måste du byta din bil?
  • Granska! Finns det något som du kan göra i inkomstspalten för att minska eller ta bort onödiga kostnader? Har du några abonnemang som du inte längre använder? Eller kanske kan du tänka dig att cykla till jobbet för att minska kostnaderna?
  • Vill du öka dina inkomster? Jobbar du deltid? Det kanske finns möjlighet att jobba heltid. Har du kollat om du har rätt till några bidrag? Kanske kan du sälja något?
  • Dags för förändring! Gör en dröm-budget. En budget som du helst skulle vilja ha och kan tänka dig att följa. Hur mycket pengar vill du och kan tänka dig att spendera? Kanske dags att spara mer? Ibland kan det vara svårt att veta vilka kostnader för ditt hushåll är rimliga. I Konsumentverkets budgetkalkyl kan du mata in detaljerade uppgifter om din privatekonomi och se hur olika förändringar kommer att påverka dig.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.