Håll koll på privatekonomin med 8 smarta appar

Posted on

Det finns en rad hjälpmedel för dig som vill få ordning på ekonomin och ha bättre koll på vart pengarna går och hur du gör kloka köp och investeringar. Här presenterar vi åtta appar som ger dig bättre översikt över ekonomin

Appar för att göra budget

Smartbudget för iOS och Android

Pris: Gratis
Det viktigaste för att få ordning på en ansträngd ekonomi är att sätta upp en budget och att försöka hålla sig till den. Smartbudget är en bra app för det ändamålet. Du kan samla alla fasta utgifter varje månad, alla avtal du har (och löptiden på dessa) och enkelt lägga in alla köp du gör. Om du uppdaterar till betalversionen kan du dessutom jämföra budgeten med utfallet varje månad och importera data direkt från banken.

Mina Utgifter för iOS och Android

Pris: 15 kronor
Mina Utgifter vinner på sin enkelhet. Det är enkelt att komma igång och funktionerna förklarar sig själva. Lägg in dina fasta utgifter varje månad – hyra, sparande, transport etc. – och ha sedan appen inställd på att registrera en ny utgift när du öppnar den. Lite jobb för bra ekonomisk översikt.

Money Book för iOS

Pris: 22 kronor
Money Book liknar de föregående två apparna. Gör en budget och håll koll på ekonomin vecko, månads- eller årsvis. För sedan in dina utgifter och håll koll på hur du ligger till. Designen är snygg, med trevliga grafer som visar din ekonomiska status, men ska du vara ekonomisk kanske du väljer någon av de två föregående i stället.

Appar för att hitta rätt pris

Prisjakt för iOS och Android

Pris: Gratis
Sajten Prisjakt behöver nog ingen närmare presentation. Det är sidan som samlar det mesta du kan köpa och jämför pris hos en rad olika leverantörer. Att ha funktionen i telefonen är utmärkt om du står i butik och funderar på ett köp. Den stora fördelen är Prisjakts stora databas av priser. Vad du än ska köpa får du direkt en bra prisbild.

Matpriskollen för iOS och Android

Pris: Gratis
Vill du få ner kostnaderna för mat och andra dagligvaror är matpriskollen en utmärkt app. Istället för att fylla pappersinsamlingen med reklamblad får du alla butikers erbjudanden enkelt kategoriserade och strukturerade i din telefon. Är det någon speciell vara du ofta köper kan du lägga in en bevakning på den.

Övriga appar för ekonomi

Bilkostnader för iOS

Pris: Gratis
Alla som har bil vet att det är en pengaslukare. Förutom själva inköpet och värdeminskningen av bilen försvinner pengar till bränsle, service och annat. Med appen Bilkostnader kan du föra in all data och se vart pengarna går och om du har möjlighet att köra och äga bil mer ekonomiskt.

Sambo – Våra utgifter för iOS

Pris: 7 kronor
Delad ekonomi kan vara ett trätoämne – oavsett om du bor med din partner, en kompis eller i ett kollektiv. Med appen Sambo kan ni enkelt se vem som betalat för vad och se i slutet på månaden vem som är skyldig vem.

Spara kvittot för iOS och Android

Pris: Gratis
Kvitton – även de man vill spara – har en förmåga att hamna längst ner i väskan och förvandlas till en boll. Det dröjer inte länge innan de är borta eller oläsliga. Med appen Spara Kvittot kan du spara dina kvitton digitalt och på så sätt ha koll på inköpen och ta fram kvittot vid eventuell reklamation eller garantiärende.

Leave a Reply

Your email address will not be published.