Låna-med-direkt

Låna med direkt utbetalning få pengarna på kontot samma dag

Posted on

Låna med direkt utbetalning

Ibland är det som så att man har behov av pengar och det omgående. Man behöver dem alltså samma dag som man söker. Det är då man ska ansöka om lån hos de långivare som har det som kallas för direkt utbetalning. Idag finns det flera långivare som erbjuder just detta. Det kan finnas vissa begränsningar beroende på summa du lånar. Det kan även krävas att du måste ha samma bank som långivaren använder sig av för utbetalning samt att du måste ansöka innan en viss tidpunkt.

Så här kan du få ett lån med direkt utbetalning

För att kunna få ett lån direkt utbetalat så krävs det oftast detta:

  • Du måste ansöka innan ett visst klockslag

Det är ju så att banken eller långivaren måste ha tid på sig att kunna hinna gå igenom din låneansökan, genomföra en kreditupplysning samt betala ut och det gör att du bör söka under öppettiderna. Ibland är det även så att långivare har ett visst klockslag du ska söka innan, så att det hinns med. Detta klockslag kan variera men brukar vara mellan 12-15 på en vardag. Även om vissa har öppet på helger, så fungerar inte överföring eller direktbetalning då.

  • Låna hos en långivare som har direkt utbetalning

Alla långivare har inte direkt utbetalning, men det blir allt vanligare. Men det är bra att du kollar upp att de du söker hos har direktutbetalning så att du inte blir besviken. Se även till att jämföra de olika alternativ som finns, så att du får bra ränta med.

  • Se till att långivaren använder samma bank som du har konto hos

En direkt utbetalning innebär att när långivaren gör en överföring så är det i princip samma sak som att du skulle flytta pengar från ett konto till ett av dina andra. Det går i stort sett omgående. För du över från ditt konto till en annan persons konto, i en annan bank, så tar det oftast en bankdag. Samma sak gäller när du lånar. Gör att du ska få pengarna direkt så krävs det att du har samma bank som långivaren använder sig av.

Pengar samma dag utan att ha samma bank

Det finns möjlighet att få pengar samma dag du ansöker även om du inte har samma bank som långivaren. Då blir det inte en direkt utbetalning så att pengarna finns snabbt, men de kommer att komma samma dag. Dock gäller det även här att man ansöker innan ett visst klockslag, oftast innan 13:30. Då brukar det i princip vara så att man har pengarna på sitt konto senast på eftermiddagen samma dag.

Många mindre lån betalas ut inom 15 minuter

Huruvida du kan få pengar med en direktutbetalning eller inte beror på hur stor summan det är som du ska låna. De allra flesta mindre lån går dock bra att få en direkt utbetalning av. Dock är det som sagt viktigt att ansöka innan en viss tid på dagen, så att långivaren hinner göra alla kontroller samt betala ut till dig. När du väl är godkänd så brukar de betala ut inom 15-20 minuter.

Ta inga onödiga lån

Att kunna låna pengar med direkt utbetalning kan göra att du lockas till att ta ett lån som du egentligen inte behöver. Ett lån med direkt utbetalning bör vara för att du hamnat i en akut situation, där du behöver pengar, inte för att spontant shoppa loss med till exempel.

Tänk på detta

Så fort du ansöker om ett lån eller om kredit så kommer det att göras en kreditupplysning på dig. Även om du är en skötsam person som betalar tillbaka i tid, så kan många kreditupplysningar ge dig en sämre kreditvärdighet. Så ansöker du ofta om lån med direkt utbetalning, där de gör en UC, så kan detta påverka dig negativt på det sätt att du kan få svårt att låna större belopp senare.

Låna utan UC

Det bästa man kan göra när man har tänkt att ta ett lån, oavsett om det är med direktutbetalning eller inte, så ska man ansöka hos långivare som inte tar UC. Det är bättre söka hos långivare som använder sig av andra kreditupplysningsföretag än UC (Upplysningscentralen). Många UC påverkar ditt kreditbetyg vilket kan minska dina chanser att beviljas ett lån. Det är fullt möjligt att ta lån utan UC.

Det finns andra kreditupplysningsföretag

Om du vill låna utan UC så ska du välja att ansöka om lån hos långivare som använder sig av ett annat kreditupplysningsföretag. Du slipper aldrig att genomgå en kreditupplysning, då detta måste göras enligt lag. Men det finns de kreditupplysningsföretag som bara registrerar att den gjorts hos sig själva och den syns inte för andra. När man lånar med UC, så kommer den kreditupplysningen registreras och synas för fler företag.

Idag är det flera långivare som använder sig av kreditupplysningsföretagen Creditsafe och Bisnode. Dessa båda gör samma sak som UC, men är ett mycket bättre alternativ för dig som vill låna utan UC. Detta eftersom det inte syns hos andra att denna kreditupplysning är tagen på dig. Om du vill veta vilka långivare som använder andra kreditupplysningsföretag än UC så går det att få fram via en enkel sökning på nätet.

Kreditupplysningar hos UC påverkar ditt kreditbetyg

När en UC tas, alltså en kreditupplysning via UC, så registreras dessa, varje gång. Ju fler du har, ju mer sänks ditt kreditbetyg. Varför kreditbetyget påverkas negativt av detta är för att man kan tolka att många kreditupplysningar även innebär att du har flera lån och krediter eller att du har som vana att låna pengar för att klara dig ur ekonomiska svårigheter.

Är det så att en långivare ser att du har många UC och tolkar dessa som att du redan har flera andra lån och krediter så kommer de tänka att du inte har den förmåga som krävs för att betala tillbaka även lån till dem. Långivare kan inte alltid se hur mycket lån du har hos andra långivare så då kan de tolka dina UC som att det är lån, oavsett om du lånade eller inte vid den kreditförfrågningen. Många registrerade kreditupplysningar minskar alltså dina chanser att få ett lån beviljat. Om du känner att du vill förbättra ditt kreditbetyg så ska du fundera på att samla lån och krediter.

Hur processen går till med kreditupplysning hos UC till nekad låneansökan

Du har bestämt dig för att låna pengar. Du ansöker därför hos en långivare, som tar en UC. Denna kreditupplysning registreras hos UC tillsammans med det lånebelopp du har ansökt om. Det kan ta ett tag mellan låneansökan och tills ditt kreditbelopp uppdateras i själva kreditupplysningen. Det tar cirka 1,5 månader. Kanske det är så att du inte var nöjd med det låneerbjudande du fick när du ansökte första gången. Du väljer att ansöka igen, hos en annan bank. Om du gör det under fördröjningen med 1,5 månader så ser den andra långivaren att en kreditupplysning genomförts men de kan inte se om du tackat ja till ett låneerbjudande eller inte. Du har kanske även sedan innan flera UC och ditt kreditbetyg har minskat. Den nya långivaren kan anse att detta påverkar din förmåga att betala tillbaka ett lån. Det gör att deras riskbedömning av dig ger att du är en mer riskfylld låntagare. Det kan innebära att du får ett erbjudande med sämre villkor och högre ränta eller att du inte får ett lån alls!

Låneförmedlare – ett smart alternativ

Det finns ett annat sätt att undvika att få många kreditupplysningar. Det är att vända sig till en så kallad låneförmedlare. En låneförmedlare är ett företag som samlar en massa olika banker och långivare hos sig. Så hos dem ansöker du om ett lån, på en viss summa och då görs en enda UC eller kreditupplysning, som alla långivare får ta del av. Sedan är det de som får ”tävla” om att försöka ge dig bäst lånevillkor. För din del innebär det alltså att du behöver bara genomgå en kreditupplysning men kan ändå får låneerbjudanden från flera olika långivare

One thought on “Låna med direkt utbetalning få pengarna på kontot samma dag”

Leave a Reply

Your email address will not be published.