Låna pengar 18 år utan inkomst

Posted on

Är det så att du är 18 år, vill låna pengar men saknar inkomst? Det är så att det finns långivare som kan gå med på detta, men långt ifrån alla. Oftast är det ett grundläggande krav, att ha någon form av inkomst. Dock finns det idag många olika sorters lån att välja på. Så helt omöjligt är det inte.

Sms-lån som 18-åring

Du som är 18 år och vill ta ett litet lån så som ett sms lån, så finns det flera långivare som godkänner detta. En del kräver dock att du är äldre än 18 för att få låna. Det kan även vara så att som 18-åring kan du få låna lite mindre, än vad du får om du är 21. Men det beror som sagt helt och hållet på vilken långivare det är. Inga andra särskilda krav ställs mer än att det gäller att ha en bra ekonomisk situation, så att du har en bra betalningsförmåga.

Att ta ett smslån eller ett snabblån är ofta ett snabbt och smidigt sätt att lösa en ekonomiskt tuff situation. Ett sådant lån är oftast snabbt och lätt att ansöka om och det brukar även vara så att pengarna man lånar kommer in på kontot samma dag eller dagen efter.

Inkomstkrav för att säkra lånet

Oftast är det så att för att få ta ett lån så ska du ha en fast inkomst, speciellt om du vänder sig till de större bankerna för stora lån, i syfte att köpa hus, bil och liknande. Bankerna har detta inkomstkrav för att de vill ha en säkerhet för lånet, utöver det du köper. De vill även vara säkra på att du kan betala tillbaka det du lånar. Många gånger handlar det om att du måste ha en viss årsinkomst för att få låna pengar av banken.

Låna utan inkomstkrav

Som tur är så finns det idag flera olika aktörer ute på marknaden idag som lånar ut pengar. Det är inte längre bara banker som gör det. Bland annat finns det olika sorters sms lån, snabblån och kontokrediter att ta till. En del accepterar att du inte har inkomst eller en låg sådan. Dessa typer av lån går snabbt att ansöka om på nätet. Sedan får du snabbt pengarna till ditt konto med. För att ta ett sms-lån eller snabblån när du inte har någon inkomst måste du leta upp en långivare som erbjuder lån även till din målgrupp.

Ta lån trots låg inkomst

Idag finns det många olika aktörer eftersom det är en stor marknad när det kommer till sms lån och snabblån. Det gör att det är stor konkurrens mellan dessa olika långivare. För din del ger dig en massa bra fördelar. Du kan genom att jämföra flera olika långivare hitta de som erbjuder lån utan inkomst. De kan även erbjuda olika räntor, samt att en del skippar helt ansökningsavgifterna för att du ska välja dem. Det finns också långivare som till exempel lånar ut till dig som också har låg eller ingen inkomst, eller kanske en betalningsanmärkning. Sedan finns det de långivare som kan godkänna lån om du har en annan typ av inkomst än från arbete. Kanske det är så att du studerar och har studiemedel? Det kan räcka hos vissa. Att inte ha betalningsanmärkningar sedan tidigare gör det lättare att få en låneansökan beviljad, men det finns de som accepterar även detta.

Se till så att du kan betala tillbaka

En anledning till att det inte är jättemånga som godkänner lån utan inkomst är just för att du ska ju kunna visa att du kan betala tillbaka. Dock kanske du har en god ekonomi ändå varje månad, tack vare studiestöd eller andra sorters bidrag. När du tar ett lån, se till att kolla upp vad det är för ansökningsavgift, vad räntekostnaderna är samt när pengarna ska betalas tillbaka. Många gånger är det en kort avbetalningstid på sms lån.

Privatlån som 18-åring

De allra vanligaste privatlånen som finns idag är mellan 10 000 kronor och 60 000 kronor. Det kan vara så att kraven skiljer sig en del för den som är 18 och den som är några år äldre. Här är det dock svårt att låna helt utan inkomst. Det eftersom att bankerna vill se på din ekonomiska situation i helhet.

Det gäller alltså att ha en god ekonomi för att bli beviljad ett privatlån och det kan vara svårt att uppvisa om du inte har en inkomst. Dock kan det vara så att du kanske har ekonomiskt stöd på andra sätt som kan räcka. Men även här beror det på vilken långivare du vänder dig till.

Var försiktig med att ta lån

Om du är 18 år och kanske precis har börjat jobba kan det vara frestande att ta ett litet lån för att använda till konsumering. Du kanske vill använda ditt lån till att ta en resa med vännerna eller för att gå på krogen. Men tänk dig för innan! Alla former av lån ska betalas tillbaka. Om du inte kan det, så riskerar du att hamna hos Kronofogden och det är inte så kul att göra det när man är 18. Det är bra att sköta sin ekonomi på ett bra sätt, redan som ung. Sätta upp ett bra sparande till exempel som du sedan kan använda till nöjen.

Tänk alltid igenom vad pengarna ska gå till när du ska ta ett lån. Ta det inte på impuls i krogkön till exempel.

Ta inte heller nya smslån om och om igen för att bekosta en massa nöjen eller för att betala av andra lån med. Du kan hamna i en ond cirkel och det kan skapa problem sedan i vuxenlivet. Ett litet lån bör vara som en lösning vid oförutsedda händelser som inte kan lösas på andra sätt. Det är därmed bra att lära dig hushålla med dina pengar som du har, spara det du kan och bara låna om det är ett absolut måste att låna pengar till något.

One thought on “Låna pengar 18 år utan inkomst”

Leave a Reply

Your email address will not be published.