Låna pengar med låg årsinkomst

Posted on

Det går att låna pengar med låg årsinkomst så väl som utan inkomst. Det finns flera lån idag som du kan ansöka om. Det är sms lån, privatlån, kontokredit med mera. Men, det är alltid risker med att låna utan inkomst eller med en låg sådan. Därför bör du tänka på en del saker.

Risker med lån utan inkomst

Det är aldrig bra att dra på sig skulder i onödan. Lån utan inkomst är inte direkt att rekommendera, för ett lån är alltid ett lån och sådana ska betalas tillbaka. Därmed är det främst bara om du är i akut behov av pengar som du bör ta ett sådant lån. När du ska låna pengar är det alltid bra att planera. Det ska inte vara en lösning på lång sikt så att säga.

Det kan finnas flera anledningar till att du kan ha behov av att ta ett lån utan inkomst. Men att låna pengar utan att ha en inkomst eller en mycket låg sådan kan leda till att du inte kan betala tillbaka det. Om du inte kan det så kan det i slutändan leda till ekonomiska konsekvenser som drabbar dig för en lång tid framöver.

Privatlån utan inkomst

Om det är ett privatlån du funderar på så är det bra att vara medveten om att kraven på en löpande inkomst är rätt så höga. Oftast ska du ha en deklarerad inkomst på 100 000 kr alternativt 10 000 kr per månad.

Om du inte har någon inkomst eller en låg inkomst, så går det ändå att få ett privatlån, Men då förutsätter det att du har en medsökande alternativt kan få någon att ställa upp som borgensman. Det går även att få lån, om det är så att du tidigare haft bra inkomst. Det då det oftast är den senaste deklarationen som långivaren får uppgifter om via den obligatoriska kreditupplysningen. Det innebär att du som har inkomster för tidigare år kan bli beviljad ett privatlån trots att du inte har någon inkomst under innevarande år.

Sms lån utan inkomst

När det gäller sms lån så är det enbart den löpande inkomsten som räknas. Det oavsett om det är lån utan UC eller med. Det finns dock flera antal långivare som kan bevilja lån trots att du har en mycket liten inkomst. En del av dem accepterar även att du har andra former av ersättning än lön. Det kan vara A-kassa eller studiemedel till exempel. Det finns även möjligheter att få en ansökan om smslån med betalningsanmärkningar godkänd.

Andra lån utan inkomst

När det kommer till andra typer av lån så är kraven ofta rätt så höga. Detta är oftast lån där det krävs någon form av säkerhet, som när det är ett bolån. Bankerna är mycket måna om att du kan betala tillbaka ett så stort lån. Det innebär att bolån och liknande inte bör vara ditt förstaval när det kommer till att låna pengar när du har en låg årsinkomst eller ingen inkomst alls.

Guide till lån med låg årsinkomst

Det finns flera olika alternativ när det kommer till att låna pengar när du behöver. Även om de olika lånen har olika höga krav så har de generellt sett gemensamma nämnare. Här kommer vi beskriva ett antal krav som du behöver uppnå till olika grad beroende på vilket lån du söker.

Manuell kreditprövning

Om du vet med dig själv att du har en god betalningsförmåga trots att du saknar inkomst så kan du be långivaren att göra en så kallad manuell kreditprövning. Görs det automatisk så blir det ofta ett avslag. Men görs det manuellt så kan de titta på hur din situation ser ut just nu.

Ansök med medsökande

En medsökande kan vara en mycket god idé, eftersom då tittar de inte bara på dina inkomster, utan era gemensamma inkomster. Det gör att det baseras på två olika årsinkomster. Långivaren kan då se om det är så att er gemensamma inkomst räcker för att betala av lånet.

Ansök med kapital

Om du har sparat kapital så kan det hjälpa dig att få lån även om du har en låg årsinkomst eller saknar en inkomst. Kapitalet kan användas som säkerhet för lånet och därmed försäkra långivaren att du har en större möjlighet att betala tillbaka lånet.

Ansök med alternativa inkomster

Även om du inte har en inkomst som är stadig så behöver inte det betyda att du inte har några pengar alls. Du kanske jobbar som frilansare, egenföretagare eller är timanställd. Du får därmed inte dina pengar regelbundet så som en fast inkomst kommer. Det kan då vara så att du kan få lån, tack vare detta. Många långivare kräver att du har en minst skattad inkomst för att kunna ta ett lån. Men då kan det räcka med att du har en inkomst att visa upp, även om den är låg.

Vad innebär ett lån utan inkomst?

Om du får ett lån trots låg årsinkomst, så är ju det bra. Det kanske inte är så stort som du hoppades på, men det kan hjälpa dig på vägen med vad det nu var du behövde pengarna till. Dock är det ofta så att lån som du får, trots låg inkomst även har en hög ränta. Det gör lånet något dyrare än vad det skulle varit om du haft en högre årsinkomst.

Tänk dig för, före!

Innan du tar ett lån och det gäller oavsett din inkomst, så är det alltid bra att tänka dig för, före du tar det. Alla lån ska som sagt betalas tillbaka. Har du en ekonomi som klarar av det så är det ju lugnt, men har du ingen inkomst eller en låg sådan så kanske det kan bli svårt för dig. Då kan du hamna i större svårigheter. Den som inte kan betala, kan komma att hamna i skulder hos Kronofogden till slut och det kan göra det ännu svårare att få lån längre fram.

Alternativa inkomster

Om det är så att du inte får det lån du söker om så är det så klart jobbigt, men det finns sätt att lösa det på ändå. Du kan se över hemma om det är så att du kan sälja av saker du inte behöver. Särskilt bra om du akut behöver pengar. Sedan finns det idag flera olika bidrag att söka. Du har bostadsbidrag, barnbidrag och liknande som du kanske inte visste om att du har rätt till. Det är alltid bra att kolla upp.

Sedan är det bra kanske att kolla upp och städa din ekonomi ordentligt, samt se över möjligheterna att öka din årsinkomst så att du framöver kan få det lån du behöver.

Leave a Reply

Your email address will not be published.