Låna pengar utan uc med många förfrågningar?

Låna pengar utan uc med många förfrågningar

Posted on

Om det är så att du funderar över om det är möjligt att få lån utan UC med många förfrågningar så går det faktiskt. Det gäller bara att du vet hur du ska göra det hela. Grejen är ju att om du har många förfrågningar sedan innan, så drar det ner din kreditvärdighet. Att då dra på sig fler är även det dumt att göra. Därför är det bra att bara söka nya lån där de inte använder sig av UC använder sig av Creditsafe eller Bisnode. Kreditgivare som använder sig av dessa brukar kolla av andra saker, och inte sätter så stort fokus på dina tidigare förfrågningar. De är mer intresserade av din betalningsförmåga.

Det går även att samla lån trots många UC, så väl som det går utmärkt att låna pengar med låg inkomst. Allt handlar om vilken summa det är du behöver låna samt vem du lånar pengarna av.

När du ska ta ett lån så kommer du i kontakt med ord som kreditupplysning eller UC. Det finns olika sorters kreditupplysningar. Det finns lite olika saker du ska tänka på om du har fundering på att ta ett lån.

Vad är en kreditupplysning?

 • När pengar ska lånas ut, eller någon form av kredit ska ges så behöver kreditgivaren ha ett underlag för att kunna bedöma dig som kund.
 • Din ekonomi samt hur många förfrågningar du har sedan förut är det som kreditbedömningen baseras på
 • Med en kreditupplysning så ges information ut om din adress, om du är gift eller om du har utvandrat
 • Många kreditgivare är uppkopplade mot kreditupplysningens register.

Olika kreditupplysningsföretag?

Det finns flera olika företag som tar kreditupplysningar på uppmaningar av kreditgivare som är de som oftast begär en upplysning. Det då i samband med att du ansöker om ett lån.

Här är de tre vanligaste företagen som förekommer.

 • UC
 • Bisnode
 • Creditsafe

En UC är en kreditupplysning från något som heter Upplysningscentralen, dock säger man i dagligt tal att man fått en UC eller att en UC har tagits. Upplysningscentralen är Sveriges största kreditupplysningsföretag och den vanligaste förekommande kreditupplysning. Varje gång någon ber om en upplysning via UC kommer du få en förfrågan som listas och ligger kvar i ett år.

Bisnode är ett kreditupplysningsföretag som samarbetar med ett ombud som heter ”Min Upplysning”. Du får då ett mail med uppmaning att logga in på just min upplysnings sida.

Creditsafe är ett företag som oftast används av kreditgivare som ger ut mindre lån. Detta företag listar inte tidigare förfrågningar så som det görs på en UC.

Tänk på detta:

 • Ansök inte hos många långivare samtidigt, det kan ge dig dålig kreditvärdighet, särskilt om kreditgivarna tar en UC
 • Sök helst lån hos kreditgivare som erbjuder Creditsafe
 • En förfrågan gjord med en UC ligger kvar i 12 månader
 • Avvakta med att låna om du vet att du har många förfrågningar sedan innan

Låna pengar med låg kreditvärdighet och låg inkomst

Är det så att du har sökt om lån tidigare, kanske flera gånger och det hos företag som använder sig av UC så ger dig automatiskt en lägre kreditvärdighet. Det spelar ingen roll om förfrågan i sig har gett dig ett lån eller inte. Det räcker att det finns en möjlighet att du har fått låna på flera andra ställen, Alla nya ansökningar kan ge dig en ny UC, om kreditgivaren väljer att använda sig av dem då gör en kreditupplysning. Gör de istället en kreditupplysning via Creditsafe, Bisnode eller andra instanser, desto bättre för dig. Oavsett lån, så kommer någon form av kreditupplysning göras. Olika kreditupplysningar ser olika ut och ger dig olika poäng kan man säga. UC är allra vanligast, men ger dig låg kreditvärdighet ju fler du har. Dessa förfrågningar ligger kvar i 12 månader. Det så att alla kan se den, om de tar en UC på dig. Tas en upplysning via Creditsafe, så är det inte något som stannar kvar. Ingen annan har tillgång att se dem heller, utom du och de som tagit den på dig.

Du som vill ta ett lån med många förfrågningar, du kan få det svårt om det är en ny UC som tas. Men väljer du en kreditgivare som använder sig av Creditsafe så har du större chans.

Om du har behöver låna pengar trots att du har en ganska låg inkomst så finns möjligheter för det med. Det finns idag flera långivare som kan erbjuda dig lån, trots att du inte tjänar så bra. Huvudsaken för dem är att du har en inkomst alls. Oftast så står det vad de har för inkomstkrav, redan innan du ansöker, så kolla det, innan du söker. Det finns de långivare som accepterar så låga inkomster som 24 000 kronor per år.

Få ett samlingslån trots många UC?

Om du har dragit på dig en massa lån och krediter så kostar det dig rätt mycket pengar varje månad, det med alla räntor och avgifter. Du kanske då funderar på om det går att ta ett samlingslån trots många UC. Det gör det! Det eftersom det finns kreditgivare som bortser från tidigare förfrågningar och ser istället till hur du har det med betalningsförmågan. Ett samlingslån har oftast bra ränta som gör att du kan sänka din månadskostnad. Ett samlingslån kallas ibland för ett omstartslån. Med ett sådant kan du få en omstart i din ekonomi. För att få ett samlingslån och samla lån trots många UC så måste du hitta rätt långivare. Du bör ha en stabil inkomst och inga betalningsanmärkningar eller aktiva skulder hos Kronofogden. Förvisso finns det de långivare som kan acceptera detta, men inte så många. Det allra bästa sättet att hitta ett samlingslån på, det är att gå via en låneförmedlare. Du kan då med en enda ansökan, en enda UC få flera bra förslag.

Kontokredit utan uc?

Det går även bra att söka så kallad kontokredit utan UC. En kontokredit ger dig tillgång till en viss summa, som du sedan kan styra över själv med hur mycket du vill ta ut per gång. Du betalar då bara ränta på de pengar du tagit ut från denna kredit. Det är som ett kreditkort, fast online.

2 thoughts on “Låna pengar utan uc med många förfrågningar”

 1. Hej, letar du efter ett skuldkonsolideringslån, lån utan säkerhet, affärslån, hypotekslån, billån, studielån, personliga lån, riskkapital osv.! Jag är en privat långivare, jag ger lån till företag och privatpersoner med låga räntor och rimliga räntor på 2%. E-post till: christywalton355@gmail.com

 2. I am in need of 8000 Swedish crowns. I want to pay my twins football scholl and dance lessons which are due tomorrow and I have no money for it. Can you help me?

Leave a Reply

Your email address will not be published.