Motivationen kan vara billig!

Posted on

Har du tappat energin eller kanske rentav inspirationen till att träna? Man brukar säga att gratis är gott, men ska gratis vara gott kanske det är bra om gratis även kan vara nyttigt?

Träning är bra för kroppen, så är det bara. Ändå ligger man i soffan och väntar på att motivationen ska komma till en. Svårt att knyta på löparskorna och gå utanför dörren?

 

Du är inte ensam!  Lite tips för hur du kan finna motivationen samt träning som är gratis för plånboken:

Utegym är tillgängliga för alla året runt. Sök och se vad din stad erbjuder!

Dra ihop kompisar och det blir genast svårare att vara den som ”bangar”, grupptryck kan även vara en bra sak om det får dig att göra något bra för hälsan.

Ta en promenad eller cykla istället för att åka kollektivt, är både bättre för hälsan och plånboken.

En joggingtur där du sätter upp ett mål. Klarade du 1,5 kilometer senast? Då är kanske nästa mål blir 2,5 kilometer. Vad passar väl bättre än fartlekar, för att få upp konditionen, med hjälp av lyktstolparna som intervaller eller kanske en spellista där låtens längd får bestämma avståndet.

Musik kan vara lösningen för att finna den extra motivationen. Gör en spellista som kan ge dig den där extra kicken, eller du kanske brukar lyssna på podcast?

Egna vikter Har du tomma vattenflaskor hemma? Fyll dem med vatten och vips så har du ett par hantlar.

Gratis träningsappar finns det gott om. Testa olika och se vilken som passar just dig!

Det bästa med att träna? Såklart maten som man måste fylla på med efter. Varför inte göra egna bars som du kan äta direkt efter ditt pass? Mer tips om hur du kan göra billig och nyttig mat kommer nästa vecka.

 

Att vara hälsosam förknippas oftast med ordet dyrt. Men det behöver inte kosta pengar för att du ska vara hälsosam. Bästa tipset för att du ska kunna hålla träningsrutinerna, gör det du verkligen tycker är kul!

Så på med dojjorna eller bestäm en träningsdejt med din kompis, gogo!

 

PS!

Tycker du om Celsius? Då får du inte missa vår tävling som kommer publiceras imorgon.

 

Läs även:

Träna billigt på sommaren

Att äta nyttigt är dör dyrt, eller?

Leave a Reply

Your email address will not be published.