Vanligaste anledningen till varför många väljer snabblån framför kreditkort eller banklån!

Posted on

Snabblån brukar uppfattas som dyra. Trots det ökar andelen personer som någon gång har använt sig av snabblån för att klara en tillfällig pengabrist. Vad är det som gör att snabblånen blivit så populära? Vi frågade våra kunder varför de väljer snabblån framför banklån eller kreditkort och den huvudsakliga anledningen var bekvämligheten.

Varför väljer just du att ta ett snabblån?

Vi har tagit några av våra kunders svar på just den frågan.

-Det går att ansöka om ett lån snabbt och enkelt på respektive långivares hemsida. Det går inte att missa fylla i någon ruta, vilket är lätt hänt på pappersblanketter. Allt signeras med e-legitimation.

-Snabb kreditprövning där du får besked direkt på nätet eller per sms om du uppfyller företagets kreditvillkor.

-Pengarna betalas ut vanligtvis samma dag.

Bara för att ett snabblån har kort handläggning och kan finnas på ditt konto samma dag innebär det inte att kreditprövningen är slarvig. Jämför med banker som kan ha gamla och tungrodda affärssystem och kreditprövningsmodeller så har många snabblåneföretag nya och effektiva IT-system och beslutsstöd som gör hela kreditprövningen mycket effektiv.

Varför är det så populärt?

Konsumtionsmönster där dagens samhälle vill ha snabba resultat. Vill man köpa de fina stövlarna på rea just nu så vill man inte vänta en vecka tills banken godkänner en kreditkortsansökan!

-Räntefria lån är populära. Kostar inget att ansöka och du behöver bara betala tillbaka beloppet du lånade. Förutsatt att du betalar i tid!

-En annan orsak är att bankernas kreditmodeller är väldigt stelbenta och tittar för mycket på kredittagarens historik. Det spelar ingen roll om du har fast jobb och bra inkomst just nu, du kan inte låna om du inte har haft deklarerad inkomst. Snabblåneföretag kan ta hänsyn till din faktiska betalningsförmåga, inte bara historisk.

-Det finns inte heller många alternativ när man vill låna en mindre summa. Minsta beloppet brukar alltid vara 10 000 kr med uppläggningsavgifter och årsavgifter för kreditkort.

 

Men det är inte bara att ta ett lån! Lånar du en större summa än vad som behövs behöver, spenderar du kanske därefter! Sedan när förfallodatumet kommer kan det vara svårt att betala tillbaka om du inte utgick från din budget. Låna endast vad du behöver och kan betala tillbaka, annars kan det kosta dig dyrt..

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.