Påsken- ett frosseri utan dess like

Posted on

Snart är det dags för påsk och då kommer påskharen för att dela ut godis och glädje. Vi sätter oss helst vid ett påskbord som dignar av läckerheter och kanske några oväntade rätter, såsom sallad med kaninöron, påsktårta med ett fågelbo eller kaniner som hoppat ned i muffinsen. Inspirationen flödar både på internet och i tidningarna. Vilken tid, annan än påsk, är perfekt för överflöd av läckerheter!

Påskhelgen har blivit en traditionellt viktig mathelg i Sverige och vi slösar mer än gärna på delikatesser och sötsaker. Påskhelgen kan dock bli dyr om man bjuder många. Genom att hålla knytkalas och dela kostnaden med andra, kan man minska stressen och utgifterna.

Frossa loss

Enligt Svensk Handels prognos kommer vi att konsumera mat för 7 miljarder kronor denna helg. På skärtorsdagen köper vi hela 80 procent mer mat än en vanlig torsdag och under helgen proppar vi i oss bland annat:

  • 2000 ton ägg, vilket motsvarar ungefär 32 miljoner ägg!
  • 1500 ton sill
  • En femtedel av årsransonen av lösviktsgodis.

Påsken är som julafton för godisbranschen. Försäljningen av godis ökar med hela 500 procent under påskveckan och vi äter hela fyra gånger så mycket godis som mat under påskhelgen. Inte undra på att man rullar fram efter påskhelgen!

Se upp för påskharen

Överflödet av godis gör påsken till en efterlängtad högtid för barnen. Äntligen får de frossa i sötsaker! Det är, som bekant, påskharen som kommer med godsakerna och (påsk)äggen till dem. Oftast göms äggen av påskharen, men emellanåt får barnen oväntat besök. Var dock inte så säker på att mötet kommer att uppskattas! Det är inte självklart att barnet delar din uppfattning om påskharens mysighet och mötet kanske istället slutar som på bilderna nedan:

 

kanin kanins

 

 

 

 

 

 

 

 

Bildkälla: http://www.huffingtonpost.com/2014/04/18/creepy-easter-bunnies_n_5173166.html

 

Glad Påsk önskar vi på ViaConto!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.