Redo för Halloween?

Posted on

Bus eller Godis?

Vi hoppas att du fyllt skafferiet med massor av godis till de barn som kommer och knackar på er dörr. Men vad händer egentligen om man inte har godis i skåpet och ger svaret Bus istället för godis?

Vi har hittat några av de roligaste och jobbigaste busen som barn gör när de inte får svaret de vill ha, nämligen godis: linda in bilen i toapapper, kasta ägg på husets dörr, lägga hundbajs i brevlådan, springa mellan två hus och byta utemöbler eller kanske starta en konsert utanför huset (bäbä vita lamm med högsta falsett).

Om man vill unvika dessa, ja då är det bara att se till att ha godis i skåpet.

Att skapa ett monster

Om ditt barn vill knacka dörr behöver du även planera en förklädnad. Likaså till den kommande Halloweenfesten. Men kontrollera först att kroppsfärgen inte är alltför vattenfast. Annars kan det bli en obehaglig överraskning, som för den stackars mamma som upptäckte att hennes hulkenfärgade son efter tvättning fortfarande var svagt grönfärgad. När pojken skulle gå till skolan dagen efter hittade han den lapp som legat i väskan om dagens skolfotografering. Att spara in på att köpa en bra ansiktsfärg är kanske inte någon bra idé ändå…

shutterstock_113641372

Är du kreativ kan du dock hitta en förklädnad utan att det behöver kosta dig något. Är du händig kan du skapa något eget, annars kanske du kan låna något av dina vänner? Glöm inte att titta i garderoben hos dina släktingar! Och vem vet vad som finns på vinden?

Hittar du inget trots det? Då kan vi tipsa om de otaliga nätbutiker specialiserade på fest-och maskeradkläder som finns, men även vanliga klädkedjor och leksaksaffärer. De senare har framförallt utklädnader avsedda för barn i sitt sortiment. I nätbutikerna finns allt från elefantdräkter till zombie-snövit förklädnader. På vårt kontor kommer idéer upp som till exempel Psy (Gangnam Style) och Super Mario.

Firandet verkar ha kommit för att stanna! ViaConto hoppas att du får en riktigt läskig och kul Halloween!

Leave a Reply

Your email address will not be published.