ViaConto bakom kulissen – möt Emelie

Posted on

Har du lagt märke till vår följetong av medarbetarpresentationer? Nu har du chansen att lära känna Emelie, lånehandläggare på ViaConto.

Tillsammans med sitt team arbetar hon för att du som kund ska få en så bra och snabb handläggning som möjligt. Ibland händer det att kunder behöver lite hjälp på vägen, t.ex. frågor om hur man gör en ansökan eller frågor av teknisk karaktär. Då kan det hända att det är just Emelie som svarar!

Möt vår raket

Ingen uppgift är för svår eller utmanande för Emelie att lösa. Har det uppstått ett tekniskt fel i chatten? Är telefonväxeln felprogrammerad? Är kontoret underbemannat? Inga problem, bara Emelie är på plats löser sig alla problem i en handvändning. Emelie är en företagsam person. Inte nog med det. Det mesta till överljudshastighet. Detta är särskilt märkbart då kollegorna är sjuka och låneansökningarna väller in.

Emelie  om sig själv och jobbet

Jag är en tjej i sina bästa år, nämligen nyss fyllda 25 år. Jag har alltid drömt om att få resa runt och upptäcka världen. Den drömmen gick i uppfyllelse efter ett år i grannlandet Norge. Efter hårt slit och arbete i Norge fick vi, jag och min sambo, äntligen resa runt under ett helt år (verkar vara populärt bland kollegorna på ViaConto), vi upplevde allt från dykning bland hajar och koraller till att ha värkande ben i Borneos djungel.

Nu har jag varit tillbaka i verkligheten många år och har arbetat på Viaconto Sweden AB i drygt 2,5 år. Det arbetet har gett mig en mycket bra grund och erfarenheter. Att tillsamman med kunden föra en dialog till det bästa beslutet för deras ansökan eller att hjälpa en vilsen själ på vår hemsida. Kunden kan ge en ett leende på läpparna när man vet att kunden fick det svar eller resultat kunden ville ha.

När jag inte arbetar tränar jag mycket, mitt mål för 2015 är att genomföra en svenskklassiker. Simmade Vansbrosimmet i somras och fick direkt upp ögonen för tävlingar. Jag tycker även om att följa trender vad gäller mat, vilket min sambo uppskattar väldigt mycket, när det blir gott vill säga! Träna är inte bara bra för kroppen utan också knoppen. Utan träningen kan jag inte tänka och skulle nog rulla fram av all mat jag äter!

emelie

Om 10 år hittar ni nog mig på stranden i Mallorca, med en surfingbräda i handen och sand mellan tårna. Men det får tiden utvisa! 

Vad säger kollegorna?

Alla på kontoret är samstämmiga om Emelies snabbhet:

”Emelie är tjejen som skulle hinna undan om blixten slog ner” säger någon. En annan förklarar: ”Ljusets hastighet är egentligen 3 olika hastigheter: 1) den högsta möjliga hastigheten enligt relativitetsteorin.  2) hastigheten för elektromagnetisk strålning. 3) Emelies hastighet”.

Vi misstänker att Emelie har något specialknep som för att träna upp sina snabbhet, energi och uthållighet. Är det dinkelgröt till frukost som är knepet? Åtminstone vet vi att hon är ViaContos träningsnarkoman och oftast kommer från det senaste träningspasset.

Inte konstig att Emelie beskrivs som bäst på att ”organisera effektiv tid” och ”rolig att jobba med – tiden går mycket snabbare med henne”. Att arbeta tillsammans med Emelie ger garanterat en fartfylld upplevelse som vi inte vill vara utan!

Fler röster om Emelie:

Kontorets bästa kondis

Alltid positiv och glad

Expert på post-it system (dvs älskar post-it lappar i alla former och har stenkoll på dessa)

Blivande maratonstjärna

Arbetsgivarnas drömkandidat

Leave a Reply

Your email address will not be published.