Missa inte sommaren på grund av en smal reskassa!

Posted on

Många reser bort på sommaren, vissa längre bort än andra. Men om den svenska sommaren bjuder på solsken och semesterkassan inte är så stor, kan faktiskt många välja att stanna hemma. Men en tunn plånbok behöver inte betyda att du får en sämre semester!

Det är bara sommar en gång om året, säger vi och tar fram plånboken. Fler som tänker så? Du är inte ensam. Att ha semester kan bli en dyr historia om man inte har någon plan innan på hur mycket pengar som får spenderas. Det fina med att stanna hemma på sommaren är att den är fri från krav och måsten. Semestern blir vad du gör den till, så varför inte göra den bra?

Picknicka Packa den gamla picknikkorgen med massa smått och gott och åk till något fint ställe. Varför inte ute vid vattnet på någon klippa eller i en fin park där barnen kan leka.

Spela spel Det finns många billiga sätt att umgås med dina vänner och du kan också samtidigt få dagens motion. Kubb, boule, brännboll eller varför inte en femkamp med grillning som avslutning.

Grilla Vem gillar inte att grilla? Men du behöver inte grilla oxfilé. Bara grillning sätter en extra myskänsla på sommarkvällen. Ha en knytis, så att alla bidrar till grillningen!

Utnyttja skogen Gillar du naturen och att plocka blåbär eller svamp? På med myggmedlet och stövlarna så kör vi!

Parkhäng Vila på en parkbänk och njut av sommarens blomstrande blommor eller  varför inte ta med en filt och lite picknick.

Kusinerna i Skåne, morföräldrar i Småland? Bjud in dom till er ett par dagar eller fråga om ni kan övernatta ett par nätter där.

Byt bostad och bo gratis på semestern. Det finns flera olika siter som hjälper dig att komma i kontakt med andra som vill byta boende.

Gratis med barn  Sajten Barnsemester har en bra översikt över gratis familjenöjen över hela Sverige. Man söker via en karta och här hittas alltifrån coola lekplatser till roliga evenemang.

Gratis Kolla in sajter som www.gratisistockholm.se och www.gratisnojen.se för tips om vad du kan hitta på där just du befinner dig!

Ha kul även med liten budget. Oavsett om du hunnit spara till en utlandsresa eller väljer en budgetsemester hemma gäller det att hålla i plånboken under sommarmånaderna. Att mitt i semestern upptäcka att pengarna är slut är en mardröm alla vill undvika. Kanske är det därför allt fler väljer att semestra i Sverige.

Hoppas du fick lite tips eller i alla fall blev ihågkommen hur enkla medel kan sätta en extra sommarkänsla på vardagen. Glad sommar!

Du kan även läsa:

Semestertips som inte kostar skjortan!

16 smarta semestertips!

Leave a Reply

Your email address will not be published.