Att tänka på innan du reser med bilen!

Posted on

Första gången du ska ut på bilsemester? Snart fylls vägarna med förväntansfulla semesterfirare och många bilister är barnfamiljer. Packa fel, stressa in i det sista, köra för långa sträckor – bestulna på första rastplatsen! Bilsemester Sverige bjuder på många vackra och storslagna vyer så var inte för upptagen med att komma fram, njut av självaste resan också. Vi har några enkla tips!

Det vanligaste misstaget är att man har planerat utifrån ett vuxenperspektiv med långa sträckor och kort om tid för att hinna fram så snabbt som möjligt. Men varför inte göra själva resan till en upplevelse. Ta det lugnare på bilsemestern och svänga av från motorvägen, stanna och klappa hästarna i hagen, unna sig en glass eller ta ett dopp i sjön som ligger utmed vägen.

Lite tips:

Att stanna och ta en paus med jämna mellanrum är en självklar sak under långkörning. Det kan bli långa timmar i bilen för barnen. Det gäller att ha något att sysselsätta dem med. Ibland räcker det med att sträcka på benen och andra gånger att plocka fram picknickkorgen.

Tänk på att inte lämna bilen på en parkering med all packning då det ökar risken för att du ska drabbas av bilinbrott.

Så packar du takboxen smartast stora mjuka väskor för att utnyttja hela utrymmet i boxen

Allt nära till hands Packa olika väskor för olika ändamål, då slipper du stå där med huvudet in i bagageluckan och leta efter allas badkläder. Till exempel bad, matsäckspaus, stanna och övernatta osv.

Bered dig alltid på att du kanske kan tvingas stanna och ha utrustning med dig för en sådan situation. Givetvis ska man även se till att bilen är i bra skick och att den packas rätt och inte för tungt. Kontrollera alltid bilen spolarvätska, olja, trycket i däcken, innan du/ni ger er ut på bilsemestern, det tar inte så lång tid men kan vara väl värt att göra en genomgång, bli stående vid en vägren en het sommardag är allt annat än kul. En annan sak att kolla innan man ger sig i väg är försäkringsskyddet. Gäller min försäkring för bärgning om något skulle hända? Kan jag få en ersättningsbil?

 

 

Trevlig resa!

Leave a Reply

Your email address will not be published.