Enkelt att skaffa- men inte alltid lika lätt att sköta!

Posted on

Är du kär i ditt kreditkort? Då är det kanske dags att planera inför framtiden.. Det kan vara enkelt att skaffa, men inte alltid lika lätt att sköta. Kreditkort i sig är inget problem om du har en ordnad ekonomi, men det är inte en lösning som passar alla.

Som vi skrev i ett av våra tidigare blogginlägg har 340 000 svenskar, alltså 3,6 procent av befolkningen, en skuld hos Kronofogden. Kreditkort i sig är inget problem om du har en ordnad ekonomi, men det är inte en lösning som passar alla.

Läs även: Att inte betala räkningen i tid kan kosta dig dyrt!

Vet du med dig att du frestas lätt till köp kan det vara bra att få lite tips på hur du använder ditt kreditkort rätt för att inte samla på dig skulder. Vi har några tips nedan:

  • Använd inte kreditkortet för mer än vad du kan betala. Sakerna som du köper är inte gratis bara för att du inte betalar för stunden.
  • De flesta kort har poängsystem för bonusen, vanligaste är 1 poäng per spenderad krona. Läs och se vad dina fördelar är med just ditt kort.
  • Betalar du dina kreditkortsräkningar i tid varje månad undviker du lätt de onödiga kostnaderna som annars tillkommer.
  • Se till att ha pengar sparade på ett annat konto eller var beredd av att avvara en del av din inkomst som du kan betala dina krediter med, speciellt om du betalar räkningar med kreditkortet.
  • Vilken kreditkortsgräns har du? Kanske kan du minska kreditgränsen om du märker att du handlar för mycket.
  • Om du är sen med en betalning, ring företaget och stick inte ned huvudet i sanden för det kan kosta dig dyrt.
  • Om du mot förmodan får en skuld kan det vara bra att betala av skulden på ditt ,kreditkort med den högsta ränta först.

Har du koll på din budget och förmåga att använda kreditkortet på ett sunt sätt kan ett kreditkort gynna din ekonomi. Till exempel om du betalar din resa med ditt konto- eller kreditkort omfattas du ofta av en reseförsäkring med avbokningsskydd och kan få fördelar när du hyr en bil och andra rabatter av olika samarbetspartners.

 

Vilket kreditkort tycker du är bäst?

 

 

Ekonomikoll genom ett klick: Säger din budget klick?

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.