Förbered dig inför vinterresan

Posted on

Nu när snön smälter i vårt avlånga land börjar rean på vinterutrustning! Det är möjligt att göra fynd och spara tusenlappar på skidutrustningen. En skidresa behöver planeras väl, särskilt vid bilfärd. Det är lätt att glömma att också bilen behöver vinterutrustas, packas säkert och kontrolleras innan avfärd. Har däcken rätt tryck? Sitter takboxen som den ska? Planera därför i god tid och packa med förstånd!

Åker man på skidsemester ofta kan det vara värt att köpa egen skidutrustning. Annars är det ofta billigare, enklare och framförallt bekvämare att hyra utrustningen och därmed slippa transportera hela familjens utrustning under en lång resa.

Även om man bestämmer sig för att hyra behöver man ta med varma och bekväma skidkläder. Passa därför på att fynda skidkläder, pulkor, pjäxor, skor och annat på rean. Via internethandeln och begagnathandeln kan man komma över dyra märken i gott skick betydligt billigare än om de köps nya.

 

Att tänka på inför resan

– Skriv en packlista för att få du överblick.

– Kontrollera passform, funktion och slitage. Är det dags att köpa ny hjälm eller serva skidor eller annan utrustning?

– Låna om möjligt utrustning. Har bekanta takbox, skidor eller andra tillbehör?

– Jämför priser.

– Köp det du behöver , handla inte därför att det är rea!

– Använd flera klädlager för att hålla värmen i kylan.

-Tag med egen mat. t.ex. mellanmål. Fika är ofta dyrt att köpa på plats och extra energitillskott kan behövas. Vem vill inte avnjuta hembakta piroger och en kopp varm choklad i backen!

 

Checklista för utrustning i bilen

Innan avfärd är det viktigt att även se över utrustningen till bilen. Ficklampa, spade, startkablar, bogserlina, isskrapa, snöborste, spolarvätska, varningstriangel, reflexväst, extra kläder och filt är rekommenderat att ha i bilen.

Om du använder takbox, tänk på att endast lägga lätt packning där! Det ger bilen en lägre tyngdpunkt och minskar risken för en trafikolycka. Lasta tunga saker långt fram och nära golvet i bagageutrymmet. Läs mer på motormannen.se om hur du packar bilen rätt.

Är bilen redan packad enligt konstens alla regler, väglaget kontrollerat och vädret fint? Står barnen redan och stampar? Då är det dags att ge sig iväg på den efterlängtade skidsemestern!

 

Trevlig resa önskar ViaConto!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.