Glöm inte Far på Söndag!

Posted on

På Söndag är det Fars dag. En undersökning från Svensk handel 2012 visar att cirka två av tre personer firar fars dag och att den vanligaste summan vi spenderar på fars dag presenter ligger mellan 100-500 kr. Att bjuda sin pappa på middag eller kanske en bra bok att läsa i höstmörkret verkar vara mest populärt.

 ”Please, please him”

fars dagEn reklamkampanj som fått mycket kritik och blivit vida omtalad är Sturegallerians reklam med utmanande bilder på trosor där kvinnor uppmanas behaga sina män, eller menar de att man ska ge spetstrosor till far i farsdagpresent? Reklamens tvetydiga budskap och att de stereotypiska könsrollerna befästs väcker många frågor och rör uppenbarligen upp känslorna hos många. Vad tror ni Sturegallerian menar med sin reklam, är det bara en PR-kupp för att få mer uppmärksamhet? DN skriver i en artikel om reklamen och hur den väckt anstöt hos människor. Sturegallerian har nu dragit tillbaka reklamen.

Om du har tänkt ge din far något annat än trosor finns ett stort utbud av lämpliga gåvor från alla prisklasser på många olika internetsidor och i butiker. Kanske en morgonrock som stålmannen skulle vara något? Eller ett fjärrkontrollsställ för alla de olika doserna som ligger i soffan?

Den bästa presenten är en kram

Den bästa presenten är ändå något som man har gjort själv. De mindre barnen kan göra pappa glad med egna teckningar eller egenkomponerad sång medan de äldre barnen kan ordna lite mer avancerade presenter som att baka en kaka till pappa, eller om man vill imponera – ett surdegsbröd eller viltkalopps á la Per Moberg.

shutterstock_155256461Om din idé inte innehöll att du ska stå vid spisen kan du även scrappa ihop fina bilder från barndomen eller varför inte köpa en näshårstrimmer så att pappa får ordning i snoken eller kanske få fram den händiga mannen med hjälp av en bok om “gör det själv” eller trädgårdsarbete.

Om din plånbok inte tillåter några dyrare presenter till pappa för tillfället, så blir pappa säkert glad även om han bara får en bamsekram och att du ger beröm för saker han är bra på.  Detta är en dag för våra pappor och en kram eller snälla ord kan göra hans dag, det är tanken som räknas!

Har du också några bra tips på farsdagspresenter? Använd gärna kommentarsfältet och berätta!

Leave a Reply

Your email address will not be published.