Gömma räkningarna och vänta på bättre tider

Posted on

Tillhör du en av dem som får en klump i magen när räkningarna dimper ner i brevlådan? Du är inte ensam!  Det vore väl bäst om alla räkningar kunde försvinna, men tyvärr fungerar det inte så..

Att gömma räkningarna och vänta på bättre tider förvärrar saken ännu mer. Påminnelser och inkassokrav är knappast roliga att få i brevlådan men tyvärr något som kommer om du inte betalar! Bästa sätten för att få ordning på räkningarna:

 

 

Samla alla räkningarna på en plats

Samla alla pappersfakturor på samma plats, ordna en pärm uppdelat på till exempel månader eller kanske en mapp i datorn. Då blir det enklarare att få en överblick över dina räkningar.

 

Skapa förvaring

Skapa olika mappar, lådor eller pärmar och märk dem med till exempel: räkningar, att betala och betalt. På så sätt kan du lättare hålla ordning på vad som ska betalas och vilka du har betalt Glöm inte att kontrollera förfallodatumet på respektive räkning. Alla räkningar förfaller inte efter lön.

 

Autogiro och e-faktura

Enklaste sättet att betala räkningarna är via autogiro eller e-faktura med automatiskbetalning. Beloppet dras då direkt från ditt konto och betalningsmottagaren får sina pengar i tid.

 

Tillräckligt på kontot

Planera din ekonomi så att du har tillräckligt på kontot för att betala räkningarna. Försök att betala den samma dag som lönen kommer. Då vet du också hur mycket du har kvar att leva på.

 

Var betalar man?

Internetbanken– Enkelt att registrera och genomföra din betalning. Gratis!

Privatgiro– Genom en talong från din bank. Kontakta din bank för mer information. Avgift tillkommer!

Betala över disk– Detta gör du antingen på bankkontoret eller i en butik som är ombud för kassagirot. Varierande priser!

Swish– Kontrollera om företaget du ska betala till erbjuder swish som betalningssätt. Företaget mottar då betalningen samma dag på sin bank, sedan hur snabbt företaget registrerar den beror på företagets rutiner.

 

En hjälpande hand

Har du svårt att hålla koll på din budget?

Inte mycket pengar kvar till räkningarna?

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.