Låna pengar till kronofogdeskulder

Posted on

Om det är så att du har en skuld hos Kronofogden, så kan det bli rätt besvärligt för dig, dels ekonomiskt, dels på andra sätt. En skuldnotering är för att visa att en person inte har skött sina sina ekonomiska åtaganden och detta faktum får varningsklockorna att ringa hos bland annat kreditgivare, telekomföretag och hyresvärdar.

Det innebär att om du har en aktiv skuld hos denna myndighet så är det svårt att köpa på avbetalning, ta lån eller få hyra en lägenhet.

När en skuld går till Kronofogden så kommer det även en betalningsanmärkning i samband med det. Denna ligger kvar i kreditupplysningsföretagens register i tre år och det även om skulden betalas innan det.

Att ha en registrerad anmärkning är därför inte något som drabbar dig bara idag, utan det påverkar din framtid. Det kan sätta käppar i hjulet för flera planerade, större och avgörande köp så som till exempel en bostad eller en bil.

Långivare trots skuld hos Kronofogden

När det gäller att låna pengar med en skuld hos Kronofogden så är det inte det lättaste. Har du en aktiv skuld hos dem så kommer kreditgivare säga nej till nya lån. Däremot kan de säga ja, om det bara är en betalningsanmärkning. Det finns dock några långivare som kan erbjuda lån och det med vissa förbehåll.

De två låneformer som framför allt kan vara aktuella om du har ett skuldkonto och/eller anmärkningar är;

 • Privatlån
 • Smslån

Dessa lån kräver dock att du har en stadig ekonomi för ett godkännande och att du är minst 18 år gammal. Det görs alltid en individuell, noggrann bedömning och kreditgivningen ska alltid ske enligt konsumentkreditlagen.

Om du har en skuld hos Kronofogden så kommer det bli svårt att få din ansökan godkänd. Det är heller inte att rekommendera att du drar på dig fler skulder. Det du kan göra är att ansöka om lån för att betala av skulderna till Kronofogden. Det finns ett par aktörer som erbjuder just detta.

Lån trots betalningsanmärkning och skulder

Det finns idag de som söker efter olika lån, även om de har betalningsanmärkningar och skulder. Det kan vara extremt svår att få ett sms lån eller ett privatlån med en aktiv skuld. Det finns ett par aktörer som säger ja till dig om det bara är betalningsanmärkningar. Men så fort det är en skuld, så säger de nej. Dels för att det är en för hög risk för dem att du inte betalar, dels för att de inte vill försätta dig i en situation där du skuldsätter dig ytterligare. Enligt Konsumentkreditlagen är det dessutom olagligt att medföra ytterligare skuldsättning hos en låntagare.

Omstartslån för att betala av dina skulder

Är det så att du har en aktiv skuld hos Kronofogden och vill låna pengar, så finns det ett bra alternativ. Det i form av omstartslån eller skuldsaneringslån. Det är ett lån som är till för att du ska bli av med alla dina skulder hos denna myndighet. Det finns som sagt ett par aktörer som kan hjälpa dig med att bli fri från dina skulder hos Kronofogden. Oftast får du då en handläggare som hjälper dig längs med hela processen. Ett sådant här lån är ett bra alternativ till en skuldsanering.

Det du kan göra är att ansöka om ett omstartslån hos en av de som erbjuder detta. Sedan kommer du att tillsammans med en av deras handläggare gå igenom dina skulder och hur din ekonomi ser ut. Det kommer tas en UC på dig och du måste vara helt ärlig med hur din ekonomi ser ut. Du bör tala om vad du har för andra lån och skulder med, utöver de som finns hos Kronofogden. Om du blir godkänd kommer dina skulder betalas av långivaren. Du får då bara ett enda lån att betala av på.

Pantlån

Klarar du inte av din ekonomi utan att ta ett lån, så är ett alternativ att ta ett pantlån. Det finns pantbanker i nästan varje medelstor stad landet runt. Hos en pantbank kan du pantsätta, det vill säga belåna, värdesaker såsom till exempel guld, silver, smycken, värdefulla samlarsaker och lite dyrare elektronik. Det du gör då är att lämna in dina saker, de värderas och du får en summa pengar i handen direkt.

Ett pantlån är ett lån så du kommer sedan betala en i förväg fastbestämd summa med jämna mellanrum (normalt varje månad). Om du inte uppfyller din betalningsskyldighet har pantbanken rätt att överta din egendom och bjuda ut den till försäljning.

En del pantbanker erbjuder också pant på mer obestämd tid utan krav på regelbundna inbetalningar. Med sådana lösningar har pantbanken dock rätt att sälja din egendom när som helst, vilket gör att du löper risken att bli av med din egendom.

Skuldsanering

Om du inte kan betala dina skulder till den ursprungliga borgenären eller inkasso så kommer Kronofogden att ta över ärendet. Kronofogden har andra behörigheter och befogenheter än vad både borgenären och inkasso har. Detta gör att Kronofogden kan använda sig av andra medel för att driva in din skuld.

Är du oförmögen att betala din skuld till Kronofogden kan det bli aktuellt med så kallad skuldsanering.

Vad innebär skuldsanering?

Skuldsanering är något en person som har blivit svårt skuldsatt kan bli beviljad. Om man har behov av en sådan så får man ansöka om det hos just Kronofogden. Du bör bara ansöka om du har så stora skulder att det inte går att betala av dem inom överskådlig tid som det heter. Du söker för de skulder som ligger hos Kronofogden och att få en sådan beviljad innebär att du betalar av en del av dina skulder under ett visst antal år. När dessa år är förbi så kommer du ha sluppit att betala allt, men du är skuldfri.

Varför ska du göra en skuldsanering?

Om du av någon anledning har haft svårt att betala dina lån, räkningar och andra krediter så kan dessa ha gått vidare, via inkasso till Kronofogden. När de hamnar hos Kronofogden, så kommer du dels få en betalningsanmärkning per skuld, samt en anmaning att betala. Om det är så att du inte kan betala för dig så kommer det bli ett skuldsaldo hos Kronofogden. Skulden måste betalas och myndigheten har rätt att försöka få in pengarna du är skyldig på flera sätt. Det kan komma bli tal om utmätning. Det kan vara utmätning av något du äger eller utmätning av din lön. Om dina skulder är så stora, att de inte går att betala dem via dessa utmätningar inom en överskådlig tid så kan man ansöka om skuldsanering.

Hur får du skuldsanering?

Skuldsanering ansöker du om hos Kronofogden. Skuldsanering är för att du som är skuldsatt ska få en möjlighet att kunna lösa ekonomiska problem och så att säga få tillbaka ditt liv. Dessutom gör det så att borgenärerna kommer att få betalt till en viss del, istället för kanske inte alls. De villkor som du måste leva upp till för att kunna få en skuldsanering är dessa:

 • Du har så många skulder att du inte kommer att kunna betala av dem på många år.
 • Skuldsaneringen ska vara rimlig och ta hänsyn till dina personliga så väl som dina ekonomiska förhållanden.
 • Du ska bo, arbeta och ha dina skulder i Sverige

Du ansöker om att få skuldsanering hos Kronofogden genom att fylla i blanketter och skicka in eller via deras e-tjänst som de har på sin hemsida. Det är viktigt att du inte drar på dig nya skulder under den tid du har skuldsanering. Dessa ingår nämligen inte och det kan göra att du åter igen hamnar i en jobbig situation. Oftast kan du bara få en skuldsanering en gång under livet. Det finns dock undantag och särskilda skäl som gör att du kan bli beviljad en andra gång. En skuldsanering pågår som i regel fem år.

Sammanfattning

 • Med ett skuldkonto hos Kronofogden är det väldigt svårt att få lån
 • Det finns långivare med privatlån och sms-lån som kan acceptera och godkänna din låneansökan trots tidigare betalningssvårigheter
 • Villkoren för ett lån med skuldkonto blir sämre än vad som normalt gäller
 • Du bör inte försöka att låna pengar om du har ett skuldsaldo hos Kronofogden, kontakta i stället en budget och skuldrådgivare hos din kommun
 • Om du har extremt stora skulder, ansök om skuldsanering istället.

7 thoughts on “Låna pengar till kronofogdeskulder”

 1. hej jag har flera faktura i kronofofden jag har på grud av företagen som jag jobba inan dom gick i konkurs drf jag kunde inte betala nu jag har hitta en anan jobb som jag har fast anställ o jag har 22400 månadslön

 2. Ansök om din lön med oss!

  Behöver du ett snabb- och nödlån? Om ja
  Vi erbjuder lån till en överkomlig ränta på 2% (APR)
  -Ne problem
  -Inga kreditkontroll
  -Ingen lönekontroll
  -24 timmars tjänster
  Vänligen observera att allt svar kommer att skickas till detta e-postmeddelande: swiftpaydayloan@gmail.com

  Betrakta,
  Herr Frank Garry
  VD

 3. Hejsan jag behöver verkligen hjälp med ett lån,jag har kronofogdemyndigheten på 4800kr och en del Inkasso som jag betalar på jag har fast anställning och en lön på 26000kr efter skatt,men vill bli helt fri från Inkasso och en kronofogdemyndigheten skulden ,så att jag kan känna att jag har pengar över i månaden,det känns som om att man jobbar gratis,för jag har inget kvar på grund av att jag ska betala så mycket i månaden,har redan betalat 190000kr till kronofogdemyndigheten förra månaden,vänliga hälsningar från en som sliter gör att få i hop det så gott det går.

Leave a Reply

Your email address will not be published.