Skydda din bil mot höstrusket!

Posted on

Hösten och vintern ställer oftast höga krav på vår kropp och vårt immunförsvar. Men detta gäller även våra bilar. Här finner du 7 tips på hur du kan skydda din bil mot höstrusket.

Hösten och vintern i Sverige är en tuff period för många av oss, inte minst våra bilar. Under vinterhalvåret utsätts våra bilar för salt, stenar, snö, regn och vägsmuts. Detta leder till bland annat rost, spruckna vindrutor, slitna fälgar och mycket annat. Tyvärr så är det ingen hemlighet att bilreparationer (även de minsta) kostar en del. Därför är det bra att ta hand om sin bil och försöka förebygga fel. Men vad kan man göra för att skydda den? Nedan finner du 7 tips på hur du kan skydda din bil mot höstrusket och vinterkylan!

  • För det första är det viktigt att du tvättar din bil ofta. Även om den bli smutsig efter några mil är det viktigt att hålla lacken ren. Ska du tvätta bilen själv, är det viktigt att du väljer ett riktigt bra bilschampo. Använd medel som är anpassad för din bil. Andra produkter som exempelvis diskmedel, gör bilen ren, men tyvärr finns det risk att de torkar ut lacken. Glöm inte heller att byta tvättsvampen ofta!
  • Vax skyddar bilens lack. Även om det inte är roligt att vaxa bil är det viktigt.
  • Har du snygga aluminiumfälgar? För att undvika att smuts, fukt och salt sliter på dem, använd ett fälgvax.
  • Måste du byta någon glödlampa som slocknat eller har din bil några småfel som du kan fixa själv? Gör det på en gång. Det är mycket bättre att göra det nu när vädret är fortfarande bra. Tänk dig att du fixar småfel i bilen när det spöregnar…
  • Nu när vädret blir mer varierande ska dina sommardäck prestera. Kontrollera om de är slitna. Behöver du nya? Då är det bättre att köpa dem på en gång istället för att vänta till i vår. Tänk på din och andra trafikanters säkerhet.
  • Även om textilmattor är enligt många en snyggare variant, är gummimattor ett mer praktiskt alternativ under vinterhalvåret.

Leave a Reply

Your email address will not be published.