ViaConto bakom kulissen – möt Lene

Posted on

Nu lyfter vi på kulissen för andra gången för att berätta mer om oss som jobbar här på ViaConto. Det är vi som tar hand om ditt ärende från början till slut – vi tittar på din låneansökan, gör en kreditbedömning, beviljar eller avslår ansökan. Det är vi som svarar på dina frågor och hjälper dig om du behöver hjälp. Det är vi som med lite hjälp tar hand om det mesta här på ViaConto för att få företaget att fungera och ge våra kunder det bästa möjliga servicen. Våra kundtjänstmedarbetare är vårt ansikte utåt och har vanligtvis bara telefonen som arbetsverktyg för att lämna ett positivt första intryck av ViaConto som företag.

Varje vecka kommer ni att få möta en av våra medarbetare och denna gång får ni möta Lene.

Möt Lene

Ibland finns det väldigt mycket att göra och det känns som att alla har bestämt sig för att ringa just då, samtidigt som det plingar till i chatten eller Skype från kunder som föredrar att prata över dator. Då är det bra om man klarar av att göra flera saker samtidigt.

Lene är kontorets optimist. Med ett stort tålamod hjälper hon kunder som ringer och behöver hjälp med ansökningsprocessen. Ansöker du från dator eller mobiltelefon? Vilken webbläsare använder du? Har du fyllt i clearingnumret på rätt sätt? Vilket felmeddelande visas?

Är Lene vår IT –supporttekniker? Nej, Lene är vår kundtjänstmedarbetare som av någon konstig anledning alltid råkar få samtal från kunder som behöver datorhjälp.

Nu är jag snart expert på Java, Mobilt BankID och alla de senaste versionerna av Internet Explorer, Chrome, Mozilla och Safari, brukar Lene skämta.

Vi ber Lene att berätta lite om sig själv och jobbet

Jag är en 25 årig ung tjej som gillar inredning, komedier, mörk choklad (ok jag gillar faktiskt all choklad) och positiva människor. Det finns fortfarande ett litet barn inuti i mig och därför gillar jag också att titta på tecknade filmer. En av mina favoriter är Simon’s cat som är korta filmer om en katt som man kan se på youtube.

Har jobbat på ViaConto sedan det startade i Sverige. Ganska mycket har ändrats sedan dess. Vi har fått nya jobbrutiner och många nya kollegor. Det bästa med jobbet är faktiskt kollegorna. Tråkiga dagar blir mycket roligare tillsammans. Inte för att det finns många tråkiga dagar på jobbet, men när det mörk och kallt ute med snö, regn eller slask är det mycket lättare att gå upp på morgonen om man vet att man kommer att träffa trevliga kollegor.

Fast nu är det sommar så jag ska inte prata om snö och regn. Arbetsdagen är snart slut och baddräkten väntar på att komma fram ur väskan och ta en dopp i något svalkande vattendrag, pool, vattenspridare eller fontän.  Det är plus 30 grader ute! Tur att vi har AC på kontoret!

Vad tycker kollegor om Lene?

Viacontos trognaste medarbetare. Expert på transaktioner och låneadministration. Kontorets bredaste leende.

Arbetar så koncentrerat att hon glömmer bort lunchrasten.

Har de bästa kakrecepten som hon gärna delar med sig.  Bjuder på avancerade bakverk med fluff, maräng and you name it. Hembakat, så klart!

Älskar engelska uttryck och säger Toodles istället för Hejdå.

Skulle kunna bli nyhetsankare på SVT då hon klarar av att uttala minst tio ord per sekund. Kandidat för Guiness rekord i hur många ord man kan uttala på ett andetag.

Just idag fyller Lene 25 år och bjuder på tårta. Inte hembakat med god ändå. Yippi!

torte

Leave a Reply

Your email address will not be published.