ViaConto bakom kulissen

Posted on

Har du någon gång undrat hur ett företag ser ut ”bakom kulissen”? Vem är det som svarar i telefon när du ringer? Är det verkligen den superstajlade kundtjänsttjejen som syns på företagets hemsida som svarar i telefon? Vimlar det av välfriserade herrar i kostym eller är det ett gäng skäggiga söderhipsters som tar hand om ditt ärende?

Vi har valt att lyfta lite på kulissen och berätta om oss själva. Det är vi som tar hand om ditt ärende från början till slut – vi tittar på din låneansökan, gör en kreditbedömning, beviljar eller avslår ansökan. Det är vi som svarar på dina frågor och hjälper dig om du behöver hjälp. Det är vi som med lite hjälp tar hand om det mesta här på ViaConto för att få företaget att fungera och ge våra kunder det bästa möjliga servicen.

Varje vecka kommer ni att få möta en av våra medarbetare och denna gång börjar vi med Axel.

Möt Axel:

Axel är vår veteran. Inte för att han är särskilt gammal utan för att han är en av de första anställda som började på vår kundtjänst år 2011. Axel studerar företagsekonomi och vid sidan av studierna arbetar som kredithandläggare på ViaConto. Det är sista året på kandidatprogrammet och vi hoppas att Axel vill fortsätta jobba hos oss även när han är färdig med sina studier.

Så här kan det låta när någon kund ringer och ber att få prata med Axel: ”Jag har precis pratat med en jättetrevlig kille som hjälpte mig med min ansökan. Kan jag få prata med honom igen?”

Vi ber Axel att berätta lite om sig själv och jobbet.

Vem är jag? Född i Stockholm, född till AIKare. Har vuxit upp på landet i Norrtälje och Västmanland. Rest mycket och varit ett varv runt jorden under fem månader. Innan jag kom till Viaconto har jag bland annat hunnit med att arbeta som betongarbetare i en betongfabrik, projektledare i ett kommunalt projekt inriktat mot ungdomar och sysselsättning och som arbetsledare på McDonalds i Oslo.

När jag inte pluggar eller jobbar så tycker jag om att umgås med mina vänner över en öl eller ett glas vin. Golf, träning och innebandy på hobbynivå är andra intressen. 

När jag är 50 år kan du antingen hitta mig här i Stockholm eller så är jag bosatt i USA. Antingen har mina företagsidéer burit frukt och jag har mitt egna konglomerat med företag runt om i världen eller så har jag arbetat mig upp till en bra position i ett stort företag, kanske har jag tagit över Viaconto (haha). Har jag redan gjort mitt livs affär sitter jag kanske och dricker drinkar på en strand i ett varmt land någonstans i världen.  

Det bästa med mitt arbete på Viaconto är att det är ombytligt. Ingen dag är den andra lik och man får prata med nya trevliga kunder hela tiden. Den största utmaningen med jobbet är när kunder ringer in och är ledsna och besvikna över att vi inte kunnat bevilja dem något lån för att de inte uppfyller våra lånevillkor. En del av de historier man har fått ta del av är hjärtskärande.

Det roligaste med Viaconto är att jag har fått vara med från uppstarten här i Sverige. Jag har fått se företaget utvecklas från nyetablering till att idag vara ett välfungerande företag med flera olika avdelningar och toppenkollegor. Kopplingen mellan arbetet och mina studier gör det till den perfekta arbetsplatsen för mig som ekonomistudent. 

Jag tror att våra kunder upplever mig som trevlig i telefon för att jag lyssnar på dem. Människor är det intressantaste som finns och alla människor förtjänar den hjälp jag kan bistå med i deras kontakt med Viaconto. Detta brukar jag tänka på även om det händer att jag personligen har en dålig dag.

Vad tycker kollegor om Axel?

Har koll på läget. En flitig och målinriktad kille. Gillar roliga klipp på nätet och är en av skojarna bland gänget. Bemöter kunder med ett lugn även om kunden själv inte är på topphumör. Psykologens softa röst. Trevlig, snabb och effektiv.

Årets bästa solbränna- stamgäst på solarium?
Intelligent och har humor. Det är aldrig tråkigt med Axel – han bjuder alltid på ett gott skratt. Smart kille som förmodligen kan vinna i “Vem vill bli miljonär?”

Dessa tre föremål hittar du alltid på Axels skrivbord.

axel

Leave a Reply

Your email address will not be published.