Dina Black Friday tips!

Posted on

Den populära shoppingdagen Black Friday väntas slå nya försäljningsrekord i år. Men för flera aktörer räcker det inte med en dag, utan många kör rea hela veckan. Planerar du att fynda något? Läs våra Black Friday tips nedan.

 

På fredag är det återigen dags för Black Friday – årets stora shoppingdag. Förra året shoppade svenskarna för inte mindre än 3,6 miljarder kronor under shopping-fredagen. Konceptet Black Friday kommer från USA och är alltid den första fredagen efter Thanksgiving. Dagen är USA:s största shoppingdag och ses även som startskottet för julhandeln. Black Friday har importerats till Sverige och med åren har blivit alltmer populär. Postnord vittnar om ökade paketvolymer i samband med helgen och förväntningarna för i år är höga. Enligt deras prognos väntas svenskarna handla för nästan 5 miljarder kronor.

Men för flera kedjor räcker det inte med en dag – Black Friday week är igång! Redan förra året utvidgade en stor hemelektoronikkedja Black Friday till att omfatta hela veckan, något som flera andra kedjor hakat på och gör i år.

Är du en av dem som planerar att fynda något, kanske köpa julklappar eller helt enkelt unna sig något? Nedan finner du tips som hjälper dig att handla och tjäna på det!

  • Förbered dig genom att skriva ner saker som du helst vill köpa. Leta erbjudanden och kolla vilka rabatter och erbjudanden det finns.
  • Häng på låset om du vill köpa något som är populärt och med väldigt nedsatt pris.
  • Jämför priset mellan andra butiker och köp där det är billigast. Enklast är det att jämföra priser på jämförälsesajter.
  • Bestäm en budget.
  • Vänta till mellandagsrean – ibland lönar det sig! Är det inga julklappar som du har tänkt köpa, är det lika bra att vänta till mellandagsrean!
  • Kolla vad varan kostar utomlands, finns möjlighet att det är billigare att beställa från utlandet.
  • Nyttja prisgarantin!
  • Var uppmärksam och ta reda på om det finns möjlighet till öppet köp och retur.

Leave a Reply

Your email address will not be published.