Mellandagsrea – chans till bra fynd som många missar

Posted on

En för stor tröja som du inte kommer att använda eller en teknikpryl som kommer att stå och samla damm. Mellandagsrea har dragit igång! Vi bjuder på bästa tipsen på hur du ska fynda och spara pengar samtidigt. 

Julfirandet är över och nu drar mellandagsrea igång. Det är det perfekta tillfället att fynda det som sedan länge stod på önskelistan men prislappen var för hög. Kläder, inredning och elektronikvaror reas ut och med riktig tur kan du fynda riktiga kap nedsatta med 50 % eller även 70 %.

Det är inte svårt att shoppa på mellandagsrean. Det som är svårt är att shoppa smart och inte spendera alldeles för mycket pengar. Halva jobbet ligger i förberedelser innan man ger sig ut på stan. Vad ska du köpa? Hur mycket pengar har du att spendera? Kan du köpa detta billigare i en annan butik? Behöver du det verkligen? Och många fler frågor måste besvaras innan plånboken kommer att eka tomt efter mellandagsrean. Många ger sig ut på stan utan några som helst förberedelser och kommer hem med påsar fulla med saker som inte kommer till användning. Varför? Jo, för att det var bra pris.

Nedan finner du nio riktigt heta tips som kommer att hjälpa dig göra bra fynd, men ändå spara pengar:

  • Kolla din ekonomi. Tiden efter jul och januari är alltid svår när det kommer till privatekonomi. Det är många utgifter i samband med jul, mellandagar och nyår. Räkna ut hur mycket pengar du kommer att behöva till nästa löning och se om du har råd att fynda.
  • Tänk efter! Det är snart nyårsafton och januari sägs vara den fattigaste månaden på hela året. Har du verkligen råd att köpa alla dessa saker? Varorna reas ut oftast en gång i kvartalet. Du kan kanske köpa det när det är bättre läge?
  • Gör en lista. Gör en lista på det som du vill köpa och framför allt det som du behöver. Håll dig till listan medan du fyndar. Många onödiga köp görs just under mellandagsrean.
  • Spontanshoppa inte! Många av spontaninköp slutar med att ligga och damma på hyllan eller i garderoben!
  • Köp kläder i rätt storlek. Kommer du verkligen sy ihop den där tröjan? Nej! Så köp inte den.
  • Var före alla andra. Kolla upp på Internet dagen eller dagarna innan när butiken du är intresserad av börjar sin rea. Många butiker börjar utförsäljning redan på julafton eller juldagen.
  • Häng på låset. Är du intresserad av en specifik sak, då är det bra att vara först. Tänk på att många populära produkter säljs först.
  • Jämför priser! Är det verkligen mycket billigare? Det kan hända att visa butiker kör med ”ful-reor”. Dubbelkolla alltid innan, det finns många sidor på Internet där du kan jämföra priser på många produkter. Ett exempel på det är PriceRunner, eller Prisjakt.
  • Trött på köer? Sätt dig hemma i soffan i lugn och ro och fynda på Internet istället!

Lycka till!

Leave a Reply

Your email address will not be published.