Så sparar du till vinterresan!

Posted on

Hösten är i full gång, sommarsemestern känns som evigheter sen och din kropp skriker efter ledighet. Kanske dags att planera vintersemestern? Vi ger dig 7 tips på hur du sparar pengar till drömsemestern i vinter!

Det är svårt att missa att hösten, lägre temperatur och mörka dagar är här. Under det kalla och mörka vinterhalvåret drabbas många av höstdepression. Höstdepression som ofta kallas för årstidsbunden depression tycks ha koppling till ljus och mörker. Det innebär att man får depressiva symptom i samband med att årstiderna, vädret och ljuset/mörker skiftar. Vanligast är det att råka ut för det under hösten och vintern, eftersom det är då det är som mörkast i Sverige.

När temperaturerna sjunker, solabstinensen gör sig påmind och snön faller utanför våra fönster, är det många svenskar som bestämmer sig att rymma till varmare bredgrader. I år är det rekordmånga svenskar som har en utomlandssemester inplanerad i vinter. Antalet bokningar i vinter ökar med 12,6 procent och nästan 43 procent har planerat en utlandsresa.
Populärast är det Spanien och Thailand, samtidigt som Italien, Tyskland och Frankrike blir alltmer populära och ökar mest, enligt Tickets stora trendrapport.

Har du några semesterdagar kvar och känner att du behöver vila? Vi listar 7 spartips som hjälper dig att lägga undan pengar till vintersemestern!

  • Köp inget onödigt! Varje gång du ska handla något, försök att inte handla mer än det nödvändigaste.
  • Ta med dig egen lunch till jobbet. Det kan du spara mycket pengar på varje månad. Gör alltid extra portioner som du kan enkelt frysa in som lunchlådor!
  • Sälj saker som du inte behöver och använder. Rensa hemma, ta en titt på vinden och sälj det! Du kommer att hitta och tjäna mer vad du tror!
  • Börja i tid! Sparande är en pågående process som tar tid. Stressa inte och vänta inte till sista minuten.
  • Jämför flyg och hotell! Ett hett tips är att boka boende och flyg via internet. Det finns många jämförelsesajter som hjälper dig att hitta det billigaste priset. Många gånger är det en billigare variant än charterresa.
  • Skippa kaffet och fikat ute. Många bäckar små, gör en stor å!
  • Åk kollektivt istället för bil!

Leave a Reply

Your email address will not be published.