Sista veckan på semestern och kassan räcker inte till? Vi har lite tips!

Posted on

Bara en vecka kvar av semestern och inte nog med det, kanske har semesterbudgeten gått lite över gränsen.. Vi har några tips som förhoppningsvis kan rädda semestern!

Kontrollera först vilka utgifter som kanske blivit större än vad budgeten tillåter. Går det att ändra eller dra in på något sista semesterveckan?

  • Gemensam glasskassa, största struten är inte alltid godast! I värmen kan det dessutom vara bra med en isglass för svalkandets skull!
  • Titta efter gratisaktiviteter just där du är. Ni kanske hittar något som är perfekt för hela familjen utan att det kostar halva semesterbudgeten! Ta med egen matsäck och kanske en filt att sitta på, mysigare än att äta på restaurang som oftast tar mycket betalt.
  • Kommer du passera en taxfree på vägen hem? Det kan vara billigare än hemma men inte mycket! Ställ dig frågan innan du går till kassan, behöver jag allt det här? Eller är det bara shopping för semesterns skull.
  • Ta benen eller cykeln istället för bilen! Du får inte bara motion utan spar även in på de utgifterna på det bilåkandet genererar.
  • Tävling inom familjen! Vem kan laga godast maträtt med det som finns kvar i kylen/frysen. Eller varför inte ha gemensamma grillkvällar med bekanta, titta vad skafferiet och kylen erbjuder och slå ihop en middag.

Tänk också på att många mindre utgifter blir till större belopp när de summeras. Till exempel kan det nedan kosta dig hela 2012 kr på en vecka:

 

Glass till hela familjen, 4 personer, 1 vecka (15 kr st): 420 kr

 En latte för 33 kronor fyra gånger i veckan: 132 kr

 Smågodis för 40 kronor tre gånger i veckan: 120 kr.

 Lunch på restaurang för 100 kr/person tre gånger i veckan: 1200 kr

 Kvällstidning 20 kr, mån-sön: 140 kr

 

Detta behöver inte betyda att du utesluter allt den sista veckan, men det kanske kan göra det lättare när du ser kostnaderna att dra ner på något. Tidningen kan du till exempel läsa i din mobil eller surfplatta. Har du några fler tips? Dela gärna med dig!

 

 

Njut nu av din sista vecka på semestern!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.