Uppvakta din mamma för en liten peng eller ingen peng alls!

Posted on

Tillhör du dem som har svårt att hitta en bra morsdagspresent? En morsdagspresent behöver inte alls vara dyr. Det viktigaste är att du verkligen fokuserar på din mors behov och intressen och inte bara köper en pryl för att ge något. Vi har tagit hjälp av våra följare på Facebook!

”Skriv ditt bästa tips om hur du kan uppvakta din mamma på Mors dag för en liten peng eller ingen peng alls”

Denna tävling hade vi på Facebook och vinnaren av två biobiljetter blev :

Linda F Barnen får rita en teckning och göra ett armband (om dom vill) Sen packar vi en liten picknickkorg och hämtar mamma/mormor och tar oss en tur upp till ett vindskydd på berget med fantastisk utsikt och grillmöjligheter.

Eftersom vi mottog många bra tips vill vi även utse tre stycken som vinner varsin trisslott:

Marie Linda O Pysslar ihop ett eget personligt morsdag-kort, en pop up box så att säga. I detta kort lägger jag små gelehjärtan som jag vet att hon älskar.

Jessica B Inga presenter i världen är mer dyrbara än tiden. Mina barn brukar plocka blommor å göra frukost på sängen. Bästa någonsin. Jag själv brukar laga en god middag med levande ljus och bara umgås.

Kristoffer K Bjud på fika och göra frukost till sin bästa mamma på Morsdag. Ge mor massa kärlek eftersom hon är viktig i mitt liv

Grattis, skicka ett PM till oss på Facebook! Tack för alla bidrag och vad mycket tips vi har fått! Vi tänkte dela med oss av alla bidrag vi mottog. Vem vet, du kanske inte behöver oroa dig mer över hur du ska uppvakta din mamma.

 

Alla bidrag

Sara K  Plocka en fin bukett blommor i din trädgård eller vilda blommor ute. Laga en god middag (du måste ju ändå äta Smiley smile och bara skölj över henne med massa trevliga ord om henne och varför just hon är så underbar! Samt en stor kram!

Hengi H En middag med hennes favorit mat och en liten söt tårta

Ulle L Det behöver inte kosta något alls. En mamma nöjer sig med att man finns där! Men vill man så kan man ju bjuda på en god middag och kanske ta en lite promenad och bara finnas för varandra

Annika A Jag brukar baka en liten tårta och ta med en blomma. Brukar vara uppskattat. I år kanske jag kan bjuda henne på bio också

Anna Y L I min familj är det jag som har ynnesten att få firas på söndag. Mina fyra kids har mumlat och tisslat om det, så något kommer hända. Om jag får bestämma är den allra bästa Mors dagspresenten en sovmorgon. En sovmorgon tills jag vaknar av mig själv och kanske en kopp kaffe på sängen. Det kostar inte så mycket mer än tålamod och tystnad men det är ganska svårt för små barn. Glad Mors Dag alla mammor där ute!

Mia H Kärlek kostar ingenting. Visa att du uppskattar din mamma och laga hennes favorit rätt till middag och en smarrig efterrätt till. Sen är mamma alltid värd en vacker bukett blommor och en chokladask

Nadja N Jag kommer inte vara i Sverige då, eftersom jag precis flyttat till Oslo. Men jag kommer givetvis ringa och gratta henne, kanske gömma något i min lägenhet hon får hämta då jag är hemma en sväng nu Smiley smile -blir nog att jag löser så hon får middag och barnvakt åt min 4åriga bror eller en fiskedag då hon älskar att fiska

Hedda JMammor vill ha tid med sina barn och barnbarn inte presenter. Nummer 1 är att hälsa på / att träffas !!! Baka en kaka och ta med för att fika och glöm inte att diska efteråt, plocka liljekonvaljer på vägen !!

Malin T Jag ska avgjuta min dotters händer och ge till min mamma och hennes mormor

Roger N tvätta och vaxa hennes bil.

Annica Spresentkort från dej på goda gärningar, typ städning eller kramar

Neda S Eftersom jag är student och bor på en annan ort blir det svårt för mig att hälsa på och skämma bort henne. Speciellt nu när jag har tentavecka i skolan, fullspäckat med massor av tentor under veckan. Oftast överraskar jag henne med att laga en exklusiv middag. Lägger man ner själen i matlagningen så blir det alltid superduperbra! Nu får jag nöja mig med att ringa och gratta henne.

Oliver S Jag ordnar för mamma ett skönt fotbad, för det älskar hon och blir alltid så glad. Sen kan jag i lugn och ro laga mat, och slipper höra förmaningar och tjat. Det är enda sättet att i köket få hjälpa till och på Mors Dag är det ju det jag vill.

Jerker N Jag ska ta och baka till henne, för hon skämmer bort oss andra med så mycket gott hembakt. Så det blir säkert en Savaräng igen, som jag vet att hon gillar Smiley smile Även om det kanske är efterrätt mer än bakverk, men det är ju sockerkaka i botten i varje fall Smiley grin.

Jessica B Inga presenter i världen är mer dyrbara än tiden. Mina barn brukar plocka blommor å göra frukost på sängen. Bästa någonsin. Jag själv brukar laga en god middag med levande ljus och bara umgås.

Moa H Bjuda på middag köpa en bukett med favoritblommorna och bjuda på fika

Johanna L Min mamma har tyvärr gått bort men jag har flera nyblivna mammor i min vänkrets. Jag är inte rik men att dyka upp ibland och t ex diska brukar vara djupt uppskattat.

Frida B Åk eller gå till en fin plats och bjud på en god picknick. Mer behövs inte.

Therese N Kommer uppvakta min älskade mamma med denna tavla, en fin bukett blommor och en smarrig tårta bara för att visa hur mycket jag älskar henne

Josefine S Min mamma är tokig i min fotmassage, så jag ska definitivt ge henne en skön pedikyr nu på mors dag!

Julianna F Eftersom jag fyller år den 30/5 så åker jag och min familj upp till min kära mor som bor flera mil från mig. Där vi firar både mig och mors dag samtidigt med tårta och grillat på Lördags kvällen så mysigt.

Margoth Ö Med Liljekonvaljer

Michael Erik G En vacker blomma, en bra bok och god choklad -säg vilken mamma, som inte av detta blir glad. Skickar stafetten till: Katarina Olsson.

Kristoffer KBjud på fika och göra frukost till sin bästa mamma på Morsdag. Ge mor massa kärlek eftersom hon är viktig i mitt liv

Lena N Min älskade mamma gick bort 2012 hon var inte mycket för presenter eller dylikt hon tyckte de var mer uppskattat att vi barn kom och tog en fika hos henne fast vi hade allt med oss en blomma ändå.Har en 15 årig dotter får se hur hon vill fira mej (Diska kanske)jag är tacksam att hon finns i mitt liv. .

Monica A Det är ju tanken som räknas man köper det man vill behöver inte kosta såå mycket det bestämmer man ju i och för sig själv min mamma blir alltid glad för det hon får det hon uppskattar mest är ju ändå att vi i familjen träffas och äter gott älskar min mamma såå otroligt mycket. Om jag vinner dessa biobiljetter ska jag absolut bjuda med min mamma på bio för det är hon värd

Ruth A Åk hem till mamma och tvinga henne att göra något annat roligt medan du tar hand om städningen och tvätten. Köp en bukett med blommor och laga middagen åt henne! En gåva som uppskattas och som inte kostar knappt någonting!

Jennie L Jag önskar att man kunde skicka post till himlen då hade jag skickat en stor bukett blommor och min mammas favorit choklad för att säga hur mycket jag saknar henne. Ord kan inte beskriva hur mycket jag önskar att hon fortfarande fanns här hos mig så hon kunde möta sina 3 barnbarn …

Eva F Bjuder hem mor och svärmor på en god middag,och ett litet paket blir det också

Madelene Eva ASka uppvakta min älskade mamma med en stor tårta på morsdag. Hon har stått vid min sida hela tiden när jag var svårt sjuk i cancer. Både under sjukdomen och efter så var/är hon ett stort stöd för mig. Håller nu tummar och tår, att vi ett biobesök får.

Sandra B Jag skulle bjuda min mamma på en middag för två hemma hos mig med gott vin och god mat och en helkväll mys tillsammans

Anita S Jag ska ta med min mamma på Trädgårdsfest i Malmö för hon älskar blommor. Sen äter vi en god lunch på Slottsträdgårdens cafe. Det blir en toppen dag!

 

Av att läsa de tips vi mottagit, är det tanken som räknas och din tid som betyder mer än dyra presenter. Ge din mor något som inte alltid kan värderas i pengar – din uppskattning, omtanke och tid. Glad Mors Dag alla mammor där ute!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.