Rinner din semesterkassa över? Inte vår heller!

Posted on

Har plånboken hamnat i kläm och sparandet inför sommaren kanske inte växt lika snabbt som ogräset? Du är inte ensam! Vi har lite tips på hur du kan få fart på ditt sparande! För du… det är snart sommar!

De flesta börjar spara inför semestern vid denna tid på året. Tillhör du en av dem? Loppet är inte kört! Vi har tipsen för att sätta igång ditt sparande:

  • Sälj saker som du inte längre behöver, du får då inte bara in extra pengar till kassan utan även lite luftigare i förrådet.
  • Minska alla småköp, sluta handla när du är hungrig och köp endast det du måste köpa.
  • Ett tips som alltid är med och som du sparar mycket pengar på är matlåda. Ta med en kollega och lunchlådan ut i gräset en solig dag!
  • Har du möjlighet att jobba extra? Perfekt! Lite extra inkomst inför sommaren.
  • Behöver du verkligen använda bilen? Ta cykeln eller promenera om avstånden inte är allt för långa.
  • En annan väg att få pengar till semestern är att låna pengar. Det är viktigt att man då är säker på att man snabbt kan betala tillbaka lånet. För att inte behöva låna till nästa semester kan du redan när lånet är återbetalt spara samma summa varje månad som du tidigare betalade på lånet. Då har du till nästa semester.

 

Målbilder skapar motivation

För att undvika återkommande problem med att få pengarna att räcka under semestern, kan man behöva ett kontinuerligt månadssparande under året. Därför är det bra att starta ett specifikt semestersparkonto med automatiska överföringar från lönen.

Ett bra sätt att skapa motivation när du påbörjat ditt sparande, är att sätta upp bilder av det framtida resmålet i hemmet. Det kan till exempel vara fotografier som påminner om drömsemestern och ger dig motivation till att fortsätta spara.

 

 

Trevlig sparande!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.