Årets bokrea är igång! Vi tipsar om 8 ekonomi- och faktaböcker med röd prislapp!

Posted on

Den efterlängtade bokrean är igång sedan igår! Butiker erbjuder massvis med bra priser på böcker och ljudböcker.

Var kommer bokrean ifrån? Den årliga bokrean är ett väldigt populärt evenemang som började ta form redan på 1920-talet. Bokrean var på den tiden ett sätt för förlagen att lyckas sälja sina restupplagor.  Här listar vi några inspirerande, intressanta och lärorika böcker om ekonomi, finans och fakta som du inte kan missa. Och! Du finner dem dessutom på rea!

Trevlig läsning!

 • ” Min hemlighet” av Petter A. Stordalen, Jonas Forsang
  En bok full med Petter Stordalens hemligheter, kunskap, tips och tricks som har tagit honom dit han är idag! Både när det kommer till familjerelationer, rollen som make och pappa men även företagsledare. Stordalen delar med sig av sina kunskaper om ekonomi, företagande och investeringar. Dessutom ger han tips på hur man inspirerar sina anställda och är en bra ledare.
 • ”Innovatörerna: genierna och nördarna som skapade den digitala revolutionen” av Walter Isaacson
  En intressant berättelse om de människorna som ligger bakom den digitala revolutionen, hur de tänkte och vad som gjorde dem så nyskapande.
 • ”Simma med hajar: en resa mot finansvärldens innersta” av Joris Luyendijk
  “Simma med hajar” är en resa rakt in i finanselitens mörka hjärta. Det är en rak men samtidigt underhållande redogörelse av bankdistriktens mäktigaste hajar, visselblåsare och Wall Streets största vargar.
 • ”Sälj” : konsten att sälja vad som helst till vem som helst” av Fredrik Eklund, Bruce Littlefield
  Fredrik Eklund, en fastighetsmäklare som megakändisar vänder sig till när de vill köpa en bostad på Manhattan, berättar om hans väg till toppen, hur han uppnått sina drömmar och ger tips på hur du kan också lyckas.
 • ”Så här kan alla svenskar bli miljonärer” av Per H Börjesson
  I denna bok finner du inspiration till att förbättra din ekonomiska situation, spara pengar och lära dig hur du ska spendera dina pengar på rätt sätt. Dessutom innehåller boken en förklaring på hur finansbranschen tjänar pengar på att göra enkla saker komplexa.
 • ”Gömda rikedomar: en undersökning av skatteparadisen” av Gabriel Zucman, Thomas Piketty
  Skatteparadis som Schweiz, Luxemburg eller Caymanöarna nyttjas av många rika och mäktiga. I boken kan du läsa om hur allvarligt det här problemet har blivit, du finner konkreta lösningar och uppgifter.
 • ”Skulden: eurokrisen sedd från Aten” av Kajsa Ekis Ekman
  Kajsa Ekis Ekman tog sig  hela vägen till Aten och hittade en helt annan verklighet. Hon befinner sig i mitten av generalstrejken, korruptionen och krisen. Boken är en personlig skildring av hur Greklands finans- och samhällskris påverkat människor på djupet.
 • ”Maktspelet” av Henrik Fexeus
  Henrik Fexeus ger dig tips och knep på hur du ska få din vilja igenom. Boken innehåller hemligheter om hur du ska övertala någon och kunna påverka. Dolda tekniker, praktiska och korta instruktioner.

Leave a Reply

Your email address will not be published.