Bästa ekonomitipsen under sommaren!

Posted on

Visst är det härligt med sommar? Med sommaren kommer inte bara, värmen utan även någon extra utgifter mot vad du inte haft tidigare.

Det finns många olika sätt och knep för att hålla ihop sin reskassa, men det viktigaste är framförallt att ha en! Några tips för att hålla ner de stora utgifterna under sommaren:

  • Planera in gratisaktiviteter
  • Välj hotell med gångavstånd eller bra kollektivtrafik. Taxiresor kan bli en rejäl utgift!
  • Ta med matsäck
  • Undvik impulsköp
  • Hyr ut bostaden

Involvera familjen

Att involvera hela familjen i semesterbudgeten kan göra det lättare att hålla den. För att slippa tjafset om fickpengar under semestern kan det vara smart att ge den i början av resan. Då kan du lättare planera utgifterna, och på köpet, barnen får mer erfarenhet att planera vad pengarna ska räcka till.

Ta lån

Det finns möjlighet att låna till semestern, men då gäller det att du är helt säker på att du har möjlighet att betala tillbaka lånet i tid. Var noga med att räkna in räntan! Detta kan vara en engångslösning och vara ett sätt att komma iväg på drömresan.

Extra inkomst

Tänk över om det finns möjlighet att tjäna några extra kronor som kan användas under semestern. Kan jag jobba extra? Finns det saker i hemmet jag inte behöver och kan sälja? Kan jag hyra ut mitt boende? Det kan ge de där extra kronorna som gör semestern ännu roligare.

Trevlig semester!

Leave a Reply

Your email address will not be published.